Eva Logo
15 oktober 2018 in Uit & thuis

Amy Grant: ‘Ik ben ongelooflijk dankbaar dat God een God van tweede kansen is’

Je kent haar vast wel van nummers als El Shaddai, Lead Me On of Baby Baby. Amy Grant is één van de bekendste gospelartiesten van de vorige eeuw. Ze verkocht meer dan 20 miljoen albums en won 6 Grammy’s. Maar… Ze kreeg ook het nodige kritiek te verduren. De nu 57-jarige zangeres heeft een succesvolle carrière. Hoe gaat het nu met haar?

Gary Chapman

Amy Grant is bijna 16 als ze haar eerste platencontract krijgt. Tijdens een albumreleasefeestje voor haar tweede album ontmoet ze Gary Chapman. Hij zou haar eerste echtgenoot worden. Chapman, ook gospelzanger, en Grant maken samen muziek en gaan op tournee. De perfecte match zou je zeggen. Toch is hun huwelijk niet altijd makkelijk. Grant vertelt in een interview met het Amerikaanse CC Magazine: “De relatie tussen Gary en mij ging altijd al met pieken en dalen.” Amy en Gary krijgen samen 3 kinderen. 

Scheiding

In 1999 gaat het stel uit elkaar. Een paar maanden later hertrouwt Amy Grant met countryzanger Vince Gill. Volgens Amy was Vince niet de oorzaak van de scheiding. Toch waren er wel degelijk geruchten over dat Amy en Vince al een relatie hadden toen Amy en Gary nog getrouwd waren. Amy ontkent dit: “Er is veel dat ik niet goed heb gedaan, maar het merendeel waarvan ik wordt beschuldigd, heb ik niet gedaan. Daarbij geloof ik dat God scheiding en de gevolgen hiervan haat, maar Hij niet de mensen haat die erbij betrokken zijn. Deze scheiding was niet christelijk, maar het werkt genezend. En ik ben ongelooflijk dankbaar dat God een God van tweede kansen is.” Een jaar na hun trouwen krijgen Vince en Amy samen een dochter: Corinna.

Amy Grant en Vince Gill

Groter publiek

Niet alleen haar huwelijk en scheiding zorgt voor het nodige ophef. Ook het maken van niet-christelijke muziek schiet in het verkeerde keelgat bij medechristenen. In de jaren 80 droomt Amy er namelijk van om een groter publiek te bereiken. Het is haar doel om de eerste christelijke singer-songwriter te worden die ook succesvol is als gewone popzangeres. Haar nummer Baby Baby wordt een hit, maar veel chistenen verwijten haar dat ze gevallen is voor het grote geld.

Tegenwoordig houdt Amy Grant zich meer bezig met christelijke muziek. In 2015 bracht ze een verzamelalbum uit: Be Still and Know… Hymns & Faith. Ook geeft ze concerten en gaat ze binnenkomt met haar man op Christmas Tour. Hoewel Grant al 41 jaar in de muziek zit, is ze dus nog lang niet uitgezongen!