Eva Logo
22 oktober 2018 in Geloof

Ben jij een Hanna of een Febe? Doe de test!

Ben jij rustig en bedachtzaam of juist een impulsieve stuiterbal? Zie jij overal iets positiefs of is jou glas altijd halfleeg? Misschien lijk jij dan wel heel erg op Esther of ben je precies Maria. De EO heeft een bijbelpersonagetest ontwikkeld waarmee jij kan ontdekken op welke Bijbelse persoon je het meest lijkt. 

“Met deze bijbelpersonagetest willen we laten zien hoe relevant en inspirerend de Bijbel is voor jezelf en je geloof,” vertelt Rianne Meijer, eindverantwoordelijke voor de inhoud van de test. “En het is natuurlijk gewoon leuk.”

Man of vrouw

Op basis van 14 vragen wordt er bepaald op wie jij het meest lijkt. Dat kunnen twaalf verschillende karakters zijn, variërend van Abraham tot Maria. Er zijn zes mannen en zes vrouwen. Je kan overigens als vrouw ook het meest op een mannelijk personage lijken. “Karakter overstijgt het verschil tussen man en vrouw,” aldus Rianne.

Wanneer je alle vragen hebt ingevuld, krijg je een uitgebreid verslag over jouw persoonlijkheid en de personage op wie jij meest lijkt. Over je sterke kanten, je zwakke kanten, je relatie met je medemens en je relatie met God. 

Febe

Rianne deed zelf ook de bijbelpersonagetest en leek het meest op Febe. “Over Febe vind je niet heel veel terug in de Bijbel, maar dat is ook niet nodig. In Romeinen 16 schrijft Paulus over haar en die paar verzen zeggen al zoveel. Ik herken mezelf in haar; een behulpzaam en verantwoordelijk type, gericht op mensen. Met als uitdaging om vooral niet te vergeten ook goed voor jezélf te zijn.”

Nieuwsgierig op wie jij het meest lijkt? Doe de test! 

(De test is speciaal gemaakt voor mobiel en tablet en werkt niet op een pc of laptop.)

Komende weken besteedt de EO op allerlei extra manieren aandacht aan de bijzondere impact die de Bijbel heeft op de levens van mensen. Door tv-programma’s, websites en activiteiten. Kijk voor meer informatie op heybijbel.nl