Eva Logo
biblejournaling
24 oktober 2018 in Geloof

Biblejournaling: jouw creatieve stille tijd met God!

Prachtige letters, kunstwerken en kleuren versieren de bijbels van Marjolein en Els. Allebei doen ze aan biblejournaling. “Het is eigenlijk op een creatieve manier een dagboek bijhouden. En dat doe je in een bijbel,” vertelt Marjolein.
biblejournaling

Marjolein:“Ik lees dagelijks in de Bijbel via mijn Bijbel-app. Dan markeer ik teksten die mij aanspreken. Wanneer ik dan ga biblejournalen, kies ik één van die teksten. Er komt dan vanzelf een plaatje in me op dat ik uitteken, soms stelt het niet eens iets voor. Ik heb nu drie bijbels waarin ik creatief bezig ben geweest. Ik wilde sommige teksten dubbel doen, dus begon ik weer in een nieuwe bijbel.”

Evangelisatie middel

"Ik ben van nature creatief en ik denk in beelden. Door biblejournaling onthoud ik de teksten beter. Ik doe evangelisatiewerk in Albanië, ik spreek de taal niet van de mensen daar en zij spreken geen Nederlands. Daarom neem ik mijn bijbel mee. Ik laat dan een beeld zien uit mijn bijbel en aan de hand daarvan vertel ik iets. Dat wordt dan vertaald door een tolk. Ze zeggen het: beelden zeggen meer dan duizend woorden.”

biblejournaling
Creaties van Marjolein
biblejournaling

Els:“Het liefst biblejournal ik elke dag. Ik ben ook moeder en juf, dus dat lukt niet altijd. Maar ik mis het wel als ik het een tijdje niet doe.

Het begon allemaal in 2015. Ik deed toen mee aan een challenge. Ik kreeg een leesrooster en iedere dag een mailtje met een stukje uitleg en soms een filmpje. Met die uitleg en tips kon ik dan lekker creatief aan de slag. Ondertussen begin ik al aan mijn vierde bijbel."

De grootheid van God

"Sinds ik aan biblejournaling doe, zie ik veel meer de grootheid van God. Ik breng echt tijd door met Hem en de Bijbel. Daardoor kan ik verbanden leggen die ik eerder nooit zag. Ik merk dat mijn relatie met God is versterkt.

Door biblejournaling heb ik ook toffe gesprekken. Toen mijn zoontjes nog jonger waren, lieten ze mijn bijbel vaak aan andere mensen zien. 'Kijk eens wat mijn mama heeft gemaakt', zeiden ze dan. Door mijn Instagram hoop ik andere mensen te inspireren. We hebben een creatieve God. Een beetje van zijn creativiteit zit in iedereen.”

biblejournaling
Creaties van Els

Tips van Marjolein & Els

  • Durf te beginnen, je hoeft niet te wachten tot je over de geschikte materialen beschikt. Gebruik gewoon wat je in huis hebt, bijvoorbeeld de verf van je kinderen.
  • Koop om te beginnen een bijbel in een kringloopwinkel. Dan kan je testen of het iets voor je is. Daarmee bespaar je de kosten van een Schrijfbijbel.
  • Leg de lat niet te hoog, het is jouw tijd met God. Dat hoeft niet allemaal op Instagram.
  • Haak aan bij een challenge. Die helpt je op weg!

Wil je ook aan de slag met biblejournaling? Maar kan je wel wat inspiratie gebruiken? Kijk dan op deze website. Of neem een kijkje op de Instagram accounts van Marjolein & Els

Komende weken besteedt de EO op allerlei extra manieren aandacht aan de bijzondere impact die de Bijbel heeft op de levens van mensen. Door tv-programma’s, websites en activiteiten. Kijk voor meer informatie op heybijbel.nl.