Eva Logo
26 oktober 2018 in Geloof

Bijzondere Bijbels, voor elke type mens is er een!

Zwart met gouden letters op de voorkant, de Statenvertaling en kleine lettertjes aan de binnenkant. Vroeger waren alle Bijbels hetzelfde. Tegenwoordig is dat wel anders. In de winkel vind je tientallen soorten, maten en vertalingen. Voor elk type mens is er wel een Bijbel te vinden.
Een bijzondere Bijbel voor de Crea Bea

Voor de Crea Bea

Bible Journaling is een creatieve manier om stille tijd te houden. De Inspire Bijbel is daar heel geschikt voor, met extra ruimte om naast de Bijbelteksten te schrijven. Ter inspiratie zijn er al een aantal teksten gehandletterd, die jezelf kan inkleuren. Een Bijbel die uitnodigt om aan de slag te gaan! 

Een bijzondere Bijbel oor de beelddenker

Voor de beelddenker

De Bijbel bevat veel tekst, heel veel tekst. Zo ook de Fotobijbel, maar hierin worden de teksten aangevuld met foto’s. Beelden uit het dagelijks leven leggen de verbinding tussen nu en teksten die duizenden jaren geleden geschreven zijn. 

Een bijzondere Bijbel voor de tiener

Voor de tiener

De Bijbel is voor veel tieners dik en ingewikkeld. Speciaal voor hen is deze Tienerbijbel ontwikkeld. In totaal belicht deze Bijbel tweehonderdvijftig verhalen, onder andere over Jozef, Abraham en Daniël. Aan de hand van mooie illustraties worden de tieners meegenomen in de prachtige verhalen.

Een bijzondere Bijbel voor de beginner

Voor de beginner

Deze Startersbijbel is speciaal ontwikkeld voor mensen die nog niet zo thuis zijn in de Bijbel. De extra teksten helpen je om in gesprek te raken met God en meer te leren over Zijn grootheid.

Een bijzondere Bijbel voor de jongeren van de straat

Voor de jongeren van de straat

De Straatbijbel is geschreven in straattaal speciaal voor jongeren die uit de straatcultuur komen. Voor veel mensen zal deze vertaling misschien een beetje vreemd overkomen . Met worden als ‘pregno’ (=zwanger), ‘dagga’ (=slapen) en ‘tjappen’ (=eten). Het boek is heel toegankelijk, dankzij de kleurrijke uitstraling en een aantrekkelijke lay-out.

Een bijzondere Bijbel voor het familiemens

Voor het familiemens

Wat is mooier dan samen met je gezin uit de Bijbel lezen en zo de rijkdom ervan ontdekken en ervaren? Deze Samenleesbijbel is daar heel geschikt voor, omdat hij extra materiaal bevat voor kinderen van 8-12 jaar. De extra’s bestaan onder andere uit doe-opdrachten, illustraties en liedjes.

Een bijzondere Bijbel voor de vrouw

Voor de vrouw

Van de prachtige vormgeving van deze vrouwenbijbel, word je gelijk blij. In deze bijzondere Bijbel is er lekker veel ruimte voor notities en doodles. En bij veel Bijbelboeken vind je een bijpassende overdenking.

Een bijzondere Bijbel oor de kunstliefhebber

Voor de kunstliefhebber

Deze Bijbel is perfect als je zowel liefde hebt voor de Bijbel als voor kunst. Er zijn meer dan 40 illustraties van Hollandse meesters paginagroot in opgenomen. Bij elk schilderij staat een verwijzing naar een Bijbelgedeelte. 

Een bijzondere Bijbel voor het eerlijke mens

Voor het eerlijke mens

Speciaal voor diegene die vanuit hun geloof de wereld eerlijker willen maken, is deze Bijbel ontwikkeld. In de Rechte Bijbel zijn bijbelteksten die over gerechtigheid gaan gemarkeerd. Daarnaast bevat dit boek een aantal bijbelstudies die gebruikt kunnen worden voor individueel en groepsgebruik.

Een bijzondere Bijbel voor de duurzame doener

Voor de duurzame doener

God geeft in de Bijbel diverse opdrachten over hoe we het best met de aarde en onze medemens om kunnen gaan. In de Groene Bijbel zijn de teksten die hierover gaan groen gemarkeerd. Inclusief verdiepende artikelen over het verband tussen geloven en duurzaamheid.

Een bijzondere Bijbel voor het tienermeisje

Voor het tienermeisje

Deze bijzondere Bijbel is een initiatief van Huis van Belle, een stichting en community voor christelijke tienermeiden. De Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met praktische tips om vaker de Bijbel te lezen. Ook bevat de Belle Bijbel een aantal extra kartenen over thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de jonge meiden. Bijvoorbeeld beauty, body en inspirerende Bijbelse vrouwen. 

Komende weken besteedt de EO op allerlei extra manieren aandacht aan de bijzondere impact die de Bijbel heeft op de levens van mensen. Door tv-programma’s, websites en activiteiten. Kijk voor meer informatie op heybijbel.nl.