Eva Logo
24 oktober 2018 in Uit & thuis

Chocoladefudge met stukjes karamelfudge en zeezout

In de maand oktober besteedt Eva aandacht aan het leven van de vrouw van Lot. En wat past nou beter bij haar dan een recept met zout? Om zelf te maken: chocoladefudge met stukjes karamelfudge en zeezout! Supersnel en ontzettend lekker.

Voor de karamelfudge-stukjes in dit recept kozen we voor de vanille fudge van Johnny Doodle. Je hebt ook andere merken die fudge verkopen, zoals Lonka of Wether’s Original. Zo is je recept nog sneller klaar! Zorg wel dat de fudge zacht is, zodat je hem makkelijk in stukjes kunt snijden. Je kunt natuurlijk ook zelf karamelfudge maken, maar wij hebben gekozen voor het snelle recept.

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
  • Pure chocolade (340 gram)
  • 16 x karamel-fudge-snoepjes
  • Zout
  • Voor garnering: Zee zout (grof)

Aan de slag!

Stap 1: Snijd eerst de karamelfudge-snoepjes in kleine blokjes, ongeveer het formaat dat je op de foto ziet. Bewaar een klein handje, zodat je dit later kunt verdelen over de bovenkant van de fudge. Bedek erna een ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier.

Stap 2: Doe nu de gecondenseerde melk in een steelpannetje en doe de pure chocolade er in stukjes bij, samen met een snuf zout. Verwarm het geheel op laag tot middelhoog vuur, tot de chocolade volledig gesmolten is en je een dikkige substantie hebt. Zorg ervoor dat het niet kookt, anders verbrandt je chocolade. Zodra je een dikkige substantie hebt, kan je de kleine stukjes karamelfudge toevoegen en goed door de chocolade roeren.

Stap 3: Verdeel nu de chocolade met stukjes fudge goed in de ovenschaal. Strijk de bovenkant glad met de bovenkant van een lepel. Nu kan je de karamelstukjes die je nog apart hebt gehouden in de bovenkant van de fudge drukken.

Stap 4: Zet nu de fudge voor minimaal 4 uur in de koelkast tot hij helemaal hard is geworden. Daarna kan je de fudge in stukjes snijden en met een mes wat gemalen zeezout toevoegen naar smaak. En dan… heerlijk genieten!

Lees hier het uitgebreide recept!