Eva Logo
4 oktober 2018

Digiburen: 'Niemand hoeft eenzaam te zijn, ook niet digitaal!'

Al van het fenomeen ‘digiburen’ gehoord? Niet? Dan wordt het nu weleens tijd. Van 27 september t/m 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid en onze collega’s van BEAM wilden daar graag iets mee doen. Ze bedachten een nieuw initiatief: de digiburen.

“Niemand hoeft eenzaam te zijn, ook niet digitaal”, zo staat op de site van BEAM vermeld. Het idee is als volgt. Je digiburen zijn diegenen waarvan de telefoonnummers maar één cijfer verschillen met jouw nummer. Dus stel: jouw telefoonnummer is 06-00000002, dan hebben jouw digiburen de nummers 06-00000001 en 06-00000003.  

Wanneer je deze nummers opslaat en opzoekt op WhatsApp, kan je ze een berichtje sturen. BEAM heeft verschillende gifjes (bewegende plaatjes die je via Whats App kan versturen) gemaakt met de volgende boodschap: “Het is de Week tegen Eenzaamheid en onze telefoonnummers schelen één cijfer. Daarmee ben jij mijn digibuur! Fijne dag!” Deze plaatjes zijn bedoeld om naar je digiburen te sturen, als warme groet en om te laten weten dat je aan hen denkt.

Geblokkeerd

BEAM riep haar volgers op om berichtjes te sturen naar hun digiburen. Wanneer de volgers reacties kregen, konden ze die doorsturen naar de BEAM-redactie. BEAM kreeg tientallen berichten binnen. “Het bleek dus dat een vader en zoon digiburen waren, dat vonden wij wel grappig,” vertelt Bas (redacteur bij BEAM). Bas zelf stuurde ook een berichtje naar zijn digibuur, maar werd helaas geblokkeerd.

“We wilden graag iets doen met de Week tegen de Eenzaamheid, maar we wilden wel origineel zijn. Het leek ons leuk om berichtjes te krijgen van mensen die je niet kent. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon en bijna iedereen Whats App, dus is het voor een hele grote doelgroep leuk.”

Iets voor jou, de digibuur-actie? We zijn benieuwd! Stuur je reactie naar eva@eo.nl o.v.v. ‘digiburen’.

Meer informatie over het digburen-project vind je hier.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen in de Week tegen Eenzaamheid? Klik dan hier.