Eva Logo
18 oktober 2018 in Geloof

‘Mijn verwachtingen zijn overtroffen’

Wereldberoemd werd Michael Curry toen hij preekte op de bruiloft van prins Harry en Meghan. Onze hoofdredacteur Minella mocht hem interviewen: “Ik vond het echt een toffe eer om met hem te mogen spreken.” Afgelopen zondag, 14 oktober, was het interview op tv.

“Ik bewonder Michael Curry en dat niet alleen om zijn preek. De verwachtingen die ik van tevoren had, zijn overtroffen. Die man is razend intelligent en heeft een enorme visie. Ik vond het een cadeautje om met Michael Curry te werken.

Je kan in je eentje heel wat bereiken, maar als je een beweging op gang wil zetten, moet je dat samen doen. Dat is een van de dingen die me echt zijn bijgebleven uit het gesprek. Michael komt uit de tijd van de Kennedy ’s en Martin Luther King. Er was toen al een beweging tegen racisme en hij zet die voort. Dat vind ik zo bijzonder.”

De boodschap van het gesprek is, dat vrijheid voor iedereen is, ongeacht waar je vandaan komt. En dat vrijheid van binnenuit moet komen. Pas als je van binnen vrij bent, kan je dat van buiten ook zijn.”

Benieuwd naar het hele gesprek? Je kan het hier terugkijken.

Meer informatie over de achtergrond van het gesprek lees je hier.