Eva Logo
4 oktober 2018 in Uit & thuis

Netflix brengt nieuwe Narnia-films uit

Goed nieuws voor de Narnia-fans: Netflix heeft aangekondigd een reeks nieuwe films en series te gaan maken, gebaseerd op de Narnia-verhalen van C.S. Lewis. Dat wordt genieten van nieuwe verhalen rondom Aslan, Lucy, Edmund en de anderen.

Netflix laat weten een contract te hebben getekend bij The C.S. Lewis Company. De streamingsdienst is van plan om films te maken of een serie, gebaseerd op de bekende boeken Chronicles of Narnia. Ted Sarandos, chief content officer van Netflix: “C.S. Lewis' geliefde boeken vinden weerklank bij verschillende generaties over de hele wereld. Complete families zijn gaan houden van personages als Aslan en de hele wereld van Narnia. We zijn erg enthousiast om hun thuis te mogen zijn voor de komende jaren.”

Wordt het een Narnia-film? Of een serie?

Het is nog niet helemaal duidelijk of Netflix films gaat produceren of een serie. Misschien wel een combinatie van beide. Lewis' stiefzoon Douglas Gresham zegt: “Het is geweldig om te weten dat mensen over de hele wereld ernaar uit kijken om meer van Narnia te zien. De vooruitgang in productie en verspreidingstechnologie hebben het mogelijk gemaakt om de Narnian avonturen tot leven te brengen voor iedereen. Netflix lijkt het beste medium hiervoor en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken om dit doel te behalen.”

Bronnen: Relevant, The Independent