Eva Logo
1 oktober 2018

Podcast | Didi is eenzaam

De kans was klein dat ze naast Zegert en Martine nog iemand anders zou spreken deze dag. Didi is drieëndertig jaar en schaamt zich niet om te zeggen: ik ben eenzaam. Ze wil juist haar verhaal delen om meer openheid te creëren en om het beeld te doorbreken dat alleen ouderen eenzaam zijn.

Haar moeilijke verleden maakt het voor haar niet makkelijk om vrienden te maken. Ze hoopt op een betere toekomst, maar maakt zich eigenlijk nu al zorgen: ‘Hoe moet ik oud worden op deze manier?’

Beluister hier de podcast

Je kunt de podcast ook beluisteren in de podcast app . Als je je abonneert, zie je elke maand een nieuwe aflevering verschijnen.

Van 1 tot 8 oktober 2019 is de week van de eenzaamheid. De EO zendt die week elke avond een portret uit van iemand die zich eenzaam voelt. Deze portretten zijn te zien op NPO 2, onder de titel ‘Wie kent mij nog?’. Op zondag 6 oktober is Cor te gast in Nederland Zingt Dichtbij op NPO 2. Hij voelt zich eenzaam sinds zijn vrouw vijf jaar geleden is overleden.