Eva Logo
12 oktober 2018 in Uit & thuis

Tori Kelly: 'God heeft me mijn hele leven vastgehouden'

Misschien ken je Tori Kelly wel als singer-songwriter van popnummers. In september bracht de Amerikaanse zangeres een gospelalbum uit. Een heel album vol christelijke songs: daar worden we bij Eva natuurlijk blij van.
Tori Kelly

Als kind deed Tori (nu 25) al mee aan allerlei zangcompetities en op haar 14e begon ze covers van liedjes te plaatsen op YouTube. Op haar 17e deed ze mee aan American Idol, maar ze haalde de top 24 niet. In 2012 schreef ze de liedjes voor haar eerste EP en bracht die ook zelf uit: Handmade Songs by Tori Kelly. Haar tweede EP Foreword kwam een jaar later en in 2015 bracht ze haar eerste album uit: Unbreakable Smile.

Vertrouwen

3 jaar later kondigde Tori op Instagram aan dat er een nieuw album aan zat te komen. “Mijn God heeft me mijn hele leven stevig vastgehouden in Zijn handen en ik geloof dat Zijn plan perfect is. Zelfs als het niet logisch lijkt voor ons. Ik kan niet anders dan vertrouwen. Het is een tijd geleden dat ik woorden verpakt in melodieën heb gedeeld, maar ik hoop dat het het wachten waard was.”

'Gods plan is perfect'

Op 14 september kwam het album Hiding Place uit. Tori vertelde er dit over: “Ik ben opgegroeid met gospelmuziek, dus het feit dat ik de kans kreeg om een heel album te maken met nummers over mijn geloof, is een droom die werkelijkheid wordt.”

Duet met Kirk Franklin

De titel van het album komt uit Psalm 32:7. In het Engels is dat You are a hiding place for me. Verrassend is dat er een nummer op het album staat dat Psalm 42 heet, wat gaat over het nodig hebben van onze God. Ze heeft de helft van het album geschreven met gospelzanger Kirk Franklin, die ook te horen is in het nummer Never Alone. Ook zanger Lecrae zingt mee aan een van de liederen. Masterpiece gaat over hoe God iedereen als een meesterwerk vormt en hoe we altijd bij Hem kunnen komen wanneer we het moeilijk hebben.

'Ik hoop dat de nummers licht brengen op donkere plekken'

Tori: “Ik hoop dat deze nummers mensen zullen inspireren en bemoedigen en dat ze licht zullen brengen op donkere plekken. Deze nummers hebben dat ook voor mij gedaan.” Het album heeft veel invloeden van R&B en jazz. Tori is dus een andere kant van muziek aan het verkennen voor dit album. Het album is te beluisteren op Spotify en YouTube. Klik hieronder op de link naar de Spotify-lijst!