Eva Logo
Aletta in Deventer
11 november 2018 in Uit & thuis

7 redenen om naar Deventer te gaan

De leukste oude pandjes. Eigenzinnige winkeltjes. En uitzicht op de prachtige IJssel. Als je zin hebt in een dagje uit, is Deventer the place to be! Aletta de Bruin deelt zeven tips.

Mirander

Mirander Deventer

Op zoek naar een origineel kraamcadeautje? In deze winkel verkopen ze de leukste kleertjes voor onze allerkleinsten. Zachte broekjes, rompertjes in mooie prints en fijne truitjes. Maar ook wat origineel babyspeelgoed.
Kleine Overstraat 38. 

Dickens festijn

Als je in december naar Deventer wilt gaan, wil je het Dickensfestijn niet missen! Op zaterdag 15 en zondag 16 december tussen 11 en 17 uur bevindt de complete binnenstad van Deventer zich in de negentiende-eeuwse sferen van Charles Dickens. Meer informatie vind je hier

Wandelroutes bij de VVV

VVV Deventer

Mocht je een wandelroute willen hebben langs de IJssel, loop dan even binnen bij de VVV van Deventer, die je kunt vinden op Brink 89. Het gebouw is trouwens een plaatje aan de buitenkant, maar binnen nog mooier om te zien. 

De Vrije Vogel

Van lampen tot bijzettafels, van wollen dekens tot servies: bij De Vrije Vogel vind je allerlei prachtige woonaccessoires. Van hippe Scandinavische producten tot handgemaakte items van kleine familiebedrijven uit India. Walstraat 20.

Sjokolaa

Voor chocoladefans (en zijn wij dat niet allemaal ;-) is dit een onmisbaar adres: Sjokolaa. Voor alle bonbons, truffels, chocolade, marsepein en rond de feestdagen natuurlijk volop chocoladeletters. Walstraat 34.

D' Olde Bakkerieje

D' Olde Bakkerieje Deventer

In dit 14e eeuwse patriciërshuis wordt elk plekje benut om een zeer uiteenlopende verzameling te tonen: Schitterend gekleurd glaswerk, mooi klein zilverwerk, lepeltjes en bestekken, Delfts blauw, serviezen, kroonluchters, meubels, etc… te veel om op te noemen! Walstraat 55

Deventer heeft ontelbaar veel goede en gezellige restaurants voor lunch of diner. Bij No11 is er voor ieder wat wils: van lunch tot high tea, van borrel tot private dining. Comfort food op z’n Amerikaans: sandwiches, pulled pork, verse kreeft en een verrukkelijke steaktartaar. Grote Poot 11

 

Een uitgebreidere reportage van Aletta in Deventer vind je in ons magazine van november. Wil je een gratis proefnummer van Eva-magazine aanvragen? Dat kan via deze link

Nog zo'n leuke stad om te bezoeken: Dordrecht, Kijk hier voor een aantal mooie city tips in Dordt. 

Foto's: Jeannine Rijsdijk