Eva Logo
28 november 2018 in Uit & thuis

Advent: zo vier je het met je gezin!

De eerste adventskaars brandt, over een paar weken is het Kerst. Advent vieren met je gezin en zo toeleven naar kerst? Dit zijn drie creatieve ideeën voor advent.

1. Kleur elke adventszondag een Bijbelse kleurplaat

Er zijn veel mooie Bijbelse kleurplaten. Je kinderen kunnen lekker kleuren en jij kunt met hen doorpraten over de betekenis van advent. Wat staat er op kleurplaat? Wat vieren we met Kerst? Neem hier rustig de tijd voor. Op kleurversjes.nl staan prachtige Bijbelse kleurplaten.

2. Advent vieren met opdrachtkaarten

Maak een stapeltje opdrachtkaarten en laat de kinderen elke adventszondag, zonder te spieken, een opdrachtkaart kiezen. De opdracht geldt voor de komende week en je moet hem samen met je gezin uitvoeren. Je kunt denken aan opdrachten als:

- Maak voor iemand een kerstkaart;
- Ruim rommel op die op de stoep ligt;
- Geef eten aan de voedselbank;
- Koop een kopje koffie voor de straatkrantverkoper;
- Maak een cadeau voor de buren;
- Geef iemand een mooi compliment;
- Maak een pindaslinger voor de vogels in de tuin;
- Creëer een kerststukje voor iemand die eenzaam is;
- Bak koekjes met elkaar en breng ze langs bij zoveel mogelijk buren in de straat.

Vier advent met een adventskalender!

3. Maak je eigen adventskalender

Dit kun je makkelijk doen met twee muffinbakblikken. Plaats in elk rondje van het bakblik een snoepje of een klein cadeautje. Bedek elk rondje met een oude uitgeknipte kerstkaart. Of wat ook handig is: je kunt deze vierentwintig afbeeldingen voor elk rondje ook hier vinden. Elke dag mogen de kinderen een kaartje weghalen en een snoepje of iets anders uit het blik halen.

Zoek je nog een mooi kerstverhaal om met je kinderen te lezen? Lees het verhaal 'Op zoek naar het kerstkind'.

Matthijs en Lindsey Vlaardingerbroek hebben nog veel meer creatieve ideeën voor advent voor je. Bekijk ze op hun website.