Eva Logo
Bijbelstudiepodcast Ruth
1 november 2018 in Geloof

Dag 1 Bijbelstudiepodcast Ruth: Karakteristiek

Ga je mee op reis met Ruth? Ruth was een bijzondere vriendin, en deze week ontdekken we de zeven eigenschappen die haar tot een sterke vriendin maakten en hoe deze je kunnen helpen in je relatie met God.

In het Eva-magazine van deze maand vind je een Bijbelstudie over Ruth, en deze Bijbelstudiepodcast Ruth sluit daarop aan. Zeven dagen lang gaan we met elkaar nadenken over het leven van de Bijbelse Ruth. Ruths levensweg verloopt niet makkelijk. Ze treedt in een multicultureel huwelijk en gaat door een diep dal als haar man sterft. Met alleen haar schoonmoeder Naomi emigreert ze naar een voor haar onbekend land met een onbekende God. Eenzaam, zou je denken. Maar in het onbekende land sluit ze een bijzondere vriendschap. Een vriendschap die uitgroeit tot liefde. En niet alleen dat. De onbekende God wordt Ruths God en uiteindelijk zal zelfs uit haar nageslacht Jezus de Messias geboren worden.

Bijbelstudiepodcast Ruth

Dag 2 luisteren.

Deze podcast werd ingesproken door Elsbeth Gruteke. Wil je meer van haar horen? Luister hier een aflevering van 'Onderweg' waarin presentatrice Elsbeth in gesprek gaat met Elbert (Trinity).

Meer horen over Bijbelse vrouwen? Luister hier naar het verhaal van Esther.