Eva Logo
Podcast Ruth
5 november 2018 in Geloof

Dag 2: Bijbelse vrouw Ruth was toegewijd

Ruth was toegewijd aan haar schoonmoeder! Ruth zei: 'Uw God is mijn God' en betrok God in haar toewijding. In deze podcast denken we na over deze mooie eigenschap van Ruth.

In het Eva magazine van deze maand kun je een Bijbelstudie over Ruth vinden, en deze podcast over de Bijbelse vrouw Ruth sluit daarop aan. Zeven dagen lang gaan we met elkaar nadenken over het leven van de Bijbelse Ruth. Ruths levensweg verloopt niet makkelijk. Ze treedt in een multicultureel huwelijk en gaat door een diep dal als haar man sterft. Met alleen haar schoonmoeder Naomi emigreert ze naar een voor haar onbekend land met een onbekende God. Eenzaam, zou je denken. Maar in het onbekende land sluit ze een bijzondere vriendschap. Een vriendschap die uitgroeit tot liefde. En niet alleen dat. De onbekende God wordt Ruths God en uiteindelijk zal zelfs uit haar nageslacht Jezus de Messias geboren worden. In deze aflevering denken we na over Ruths toewijding aan haar schoonmoeder. Hoe kun je dit spiegelen aan je eigen leven?

 

 

Bijbelstudiepodcast Bijbelse vrouw Ruth

Naast Soundcloud is deze podcast ook te beluisteren via Spotify!

Luister naar dag 3!

Deze podcast werd ingesproken door Elsbeth Gruteke. Minella ging met haar in gesprek over de Bijbelse Hanna.