Eva Logo
7 november 2018 in Geloof

Dag 3 Bijbelstudie Ruth: Afhankelijk

Ga je mee op reis met Ruth? Vandaag ontdekken we hoe Ruth in haar afhankelijkheid een sterke vriendin was, en hoe haar voorbeeld je kan helpen in je relatie met God.

In het Eva magazine van deze maand kun je een Bijbelstudie Ruth vinden, en deze podcast sluit daarop aan. Zeven dagen lang gaan we met elkaar nadenken over het leven van de Bijbelse Ruth. Ruths levensweg verloopt niet makkelijk. Ze treedt in een multicultureel huwelijk en gaat door een diep dal als haar man sterft. Met alleen haar schoonmoeder Naomi emigreert ze naar een voor haar onbekend land met een onbekende God. Eenzaam, zou je denken. Maar in het onbekende land sluit ze een bijzondere vriendschap. Een vriendschap die uitgroeit tot liefde. En niet alleen dat. De onbekende God wordt Ruths God en uiteindelijk zal zelfs uit haar nageslacht Jezus de Messias geboren worden.

 

 

Bijbelstudie Ruth

Luister via Soundcloud. Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify!