Eva Logo
Bijbelse vrouw
5 november 2018 in Geloof

Dag 7: Bijbelse vrouw Ruth was tot zegen!

Ga je mee op reis met Ruth? Ruth was een bijzondere vriendin, en deze week ontdekken we de zeven eigenschappen die haar tot een sterke vriendin maakten en hoe deze je kunnen helpen in je relatie met God.

In het Eva magazine van deze maand kun je een Bijbelstudie over Bijbelse vrouw Ruth vinden, en deze podcast sluit daarop aan. Zeven dagen lang gaan we met elkaar nadenken over het leven van de Bijbelse Ruth. Ruths levensweg verloopt niet makkelijk. Ze treedt in een multicultureel huwelijk en gaat door een diep dal als haar man sterft. Met alleen haar schoonmoeder Naomi emigreert ze naar een voor haar onbekend land met een onbekende God. Eenzaam, zou je denken. Maar in het onbekende land sluit ze een bijzondere vriendschap. Een vriendschap die uitgroeit tot liefde. En niet alleen dat. De onbekende God wordt Ruths God en uiteindelijk zal zelfs uit haar nageslacht Jezus de Messias geboren worden.

Bijbelse vrouw Ruth

 

Luister via Soundcloud of Spotify!

Er zijn vele manieren om tot zegen te zijn: Corine is tot zegen voor de lokale bevolking van Jemen.