Eva Logo
bijzonder gebed
6 november 2018 in Geloof

'Heer, wilt u van deze jongeman mijn schoonzoon maken?'

Een Amerikaanse pastoor bad onlangs een wonderlijk gebed tot God: dat een bepaalde jongeman uit zijn gemeente zijn schoonzoon zou worden. Geen gebed is te gek voor onze God, zo bleek.

Francis Chan is pastoor en schrijver en komt uit San Francisco. Samen met zijn vrouw heeft hij zeven kinderen gekregen. Hun oudste dochter heet Rachel. Een jongeman, Justin Clark, was nauw betrokken bij hun kerk en Francis was ontzettend van hem onder de indruk. “Ik kwam dan thuis en vertelde mijn vrouw: ‘Deze jongen, hoe hij over het Woord en zijn gebedsleven spreekt… Ik heb nog nooit zo iemand ontmoet.’”

'Hij kent mijn dochter niet eens'

Pastoor Francis besloot tijdens zijn stille tijd iets bijzonders aan God te vragen. “Heer, U beantwoordt alles en U bent zo goed voor mij. Ik ga het gewoon vragen: wilt U Justin mijn schoonzoon maken? Hij kent mijn dochter niet eens, maar wilt U hem in het leven van mijn dochter brengen en ervoor zorgen dat ze verliefd op elkaar worden?”

Er gingen een aantal maanden voorbij zonder dat er iets gebeurde. Francis vergat zelfs dat hij deze bijzondere vraag naar God had gestuurd. Tot hij op een ochtend niet goed in zijn vel zat en bad tot de Vader: “God, ik ben er zo aan gewend dat U mijn gebeden verhoort en ik het voelt alsof ik ver van U af sta. Ik heb dit nog nooit gebeden, maar ik voel me onzeker vanochtend. Ik weet dat U van me houdt en ik weet dat het niet om gevoelens gaat, maar wilt U me wat liefde laten zien deze morgen?”

Te gek voor woorden

Een uur later stond Justin Clark op de stoep: “Mag ik uw dochter, Rachel, mee uit vragen?”. Pastoor Francis’ gebed is na een aantal maanden alsnog verhoord. Justin en Rachel begonnen te daten en zijn inmiddels getrouwd. Francis vertelt dat hij soms overweldigd is door de grootheid van onze God: “Het voelt alsof ik enig kind ben en ik denk dan dat het echt onmogelijk is dat U op deze manier naar ons luistert.” Toch liet God zien dat hij wel degelijk luistert. Zelfs als je gebed te gek voor woorden lijkt.

Bron: God Reports

Lees ook dit bijzondere verhaal van Arda: "Ik kon niet meer ruiken en proeven. Maar opeens rook ik vuur."