Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
19 november 2018 in Hoofd & hart

‘Ik ben ook een stuk vrijer geworden in mijn geloof’

​​​​​​​Agnes Huizenga geeft in Eva’s online videocursus ‘Vrij leven’ tips om los te komen van blokkades in je relatie met God en je medemens. Zelf had Agnes ook patronen waar ze aan vast zat: “Ik kon soms wel drie keer naar dezelfde winkel gaan voordat ik een broek kocht.”

Agnes Huizenga over haar weg naar vrijheid: "Ik heb niet zozeer vastgezeten in mijn leven. Maar er waren wel patronen waaraan ik vast zat. Ik was altijd vrij streng voor mezelf. Bijvoorbeeld als het ging over geld uitgeven voor mezelf. Ik kon soms wel drie keer naar dezelfde winkel gaan voordat ik een broek kocht.

Ik was wel gewoon vrolijk, hoor. Vanuit huis had ik die strengheid ook niet op die manier meegekregen. Ik mocht altijd heel veel. Het is een combinatie van een hoog streefgevoel en het idee dat het beter is om bescheiden te zijn."

Genieten van wat God geeft

"Ik kan het nog steeds snappen, dat ik zo dacht. Maar nu ben ik milder voor mezelf. Dat komt door mijn omgeving. Vooral mijn partner, maar ook mijn vrienden die mij laten zien hoe het ook kan. Ik kan nu gewoon genieten van uit eten gaan of leuke kleren voor mezelf kopen. Je mag genieten van het goede wat God geeft."

Weg naar vrijheid

"Ik ben in mijn leven ook een stuk vrijer geworden in mijn geloof. Ik heb nu een heel ander beeld van God. Vroeger zag ik God meer als een strenge God die oordeelt.  Ik had snel het gevoel dat ik het niet goed deed en ik kon niet voldoen aan de dingen die God van me vroeg. 

Maar ik ben God steeds meer gaan ervaren als een liefdevolle Vader. Ik heb Hem op een nieuwe manier leren kennen, dat is het werk van de Heilige Geest geweest. Ik kwam in aanraking met de Alpha-cursus en New Wine en had goede gesprekken met anderen. God heeft deze omgevingsfactoren gebruikt."

Eva’s nieuwe jaarthema voor 2019 is ‘De weg naar vrijheid’. We reizen als het ware door de woestijn met het volk van Israel. Een reis die veel geestelijke parallellen vertoont met ons eigen leven. De komende maanden vind je op onze website allerlei artikelen en video’s rondom vrijheid. God gaf Zijn volk de kans een diepe relatie met Hem op te bouwen, in vrijheid! Die kans geeft Hij eveneens aan ons. Ook het lied ‘Amazing Grace’ zul je regelmatig terugzien in onze verhalen en video’s.

Binnenkort komt Eva’s online videocursus ‘Vrij Leven’ online. Agnes Huizenga en Minella van Bergeijk nemen je in vijf praktische lessen mee in een vrijer leven. Je krijgt vijf dagen lang een video in je mailbox vol nuttige tips, bruikbare modellen en hilarische voorbeelden. Hou onze website in de gaten!