Eva Logo
26 november 2018 in Lijf & leven

'Ik wil fearless leven’

Een basgitaar, een tekst uit Filippenzen en een leven zonder angst. Drie thema’s uit het leven van Willeke. Ze besloot er een tatoeage van te laten maken: “Hij staat op mijn linkerarm als afsluiting van mijn strijd met automutilatie.” 

Willeke: “Ik heb een heftige jeugd gehad. Thuis voelde ik me vaak niet gezien en op school kon ik moeilijk aansluiting vinden. Ik had last van depressies en zocht een uitweg in het automutileren. Als ik een mesje of een schaar in mijn lijf zette, had ik even iets anders om op te focussen. 

Uiteindelijk ben ik ervoor in therapie gegaan. Hier heb ik geleerd wat ik waard ben en ben ik gegroeid in mijn relatie met God. Ik had op mijn zeventiende al ‘ja’ gezegd tegen Hem, maar door de depressies was ik nog maar weinig met mijn geloof bezig.

Gelukkig kan ik nu weer teruggrijpen naar mijn belijdenistekst, namelijk Filippenzen 4:6,7. Hierin wordt gezegd dat ik me geen zorgen hoef te maken, dat ik met Hem mag praten en God mag bedanken. Het praten met God, doe ik vaak door muziek heen. Ik kan intens genieten als ik naar muziek luister, maar ook als ik op mijn basgitaar heerlijk aan het ‘herrieschoppen’ ben. 

Daarom is deze tatoeage zo belangrijk voor mij. Ik wil fearless leven, zonder angst voor mijn eigen gedachtes, maar juist samen met God. Die hoop haal ik uit de tekst uit Filippenzen en uit mijn muziek.

tatoeage

Willeke van de Lagemaat (23) is getrouwd, werkt op de zuivelafdeling van een supermarkt en speelt basgitaar in haar kerkgemeente.

In 2015 stond Willeke in de Eva. Wil je nu graag een proefnummer van Eva ontvangen? Die kan je hier aanvragen. 

Monique leerde haar man kennen toen ze een tatoeage wilde laten zetten. Haar verhaal lees je hier.