Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo
Tanja Lagerström bijbelse vrouwen
8 november 2018 in Uit & thuis

Prachtig! 6 liederen over Bijbelse vrouwen op een rijtje

Afgelopen jaar schreef Tanja Lagerström 7 liederen vanuit het perspectief van Bijbelse vrouwen. Ze bundelde ze samen in een boek: 'Als zij naar je lacht'. Beluister hier zes van de liederen!

"De vrouwen die in de Bijbel voorkomen zijn maar gewone vrouwen, eigenlijk," zegt Tanja Lagerström. "Toch staan ze daar met een reden. God wil dat we er iets van leren. Daarom denk ik dat wat zij meemaken heel herkenbaar kan zijn voor veel vrouwen. Dingen als eenzaamheid, jaloezie, wanhoop. Deze dingen zijn in verschillende mate wel aanwezig in een vrouwenleven." 

Bijzondere bestemming 

"Ik herken in iedere vrouw wel een deel van mezelf, zoals bijvoorbeeld bij de koningin van Sheba. Zij was heel erg gefascineerd door Salomo. Ze was de rijkste, meest succesvolle vrouw ter wereld. In haar herkende ik dat ze als vrouw op zoek was naar een man die gewaagd is aan haar, die haar tegenwicht kon bieden. Toen ik trouwde met Eric was ik heel erg blij dat hij ook zo muzikaal was, maar ook iemand was waarmee ik kon sparren.

Ik hoop natuurlijk dat vrouwen uit deze liederen hoop of troost kunnen putten. Dat de liederen hen kracht geven als ze in een moeilijk situatie zitten. God heeft de vrouwen uit de Bijbel gekozen voor een bijzondere bestemming. Soms werd dat in hun leven al zichtbaar, zoals bij Esther. Soms leek het alsof zij tweede keus waren, zoals bij Lea. Maar voor God was zij de eerste keus, want uit haar nageslacht is Jezus geboren.

Tijdens jouw leven lijkt het misschien nog niet zo stralend, maar je mag weten dat God een bestemming voor jou heeft. Ook al zie je dat nog niet, er komt een moment dat dat duidelijk wordt. Hoe moeilijk het ook is, er zit iets unieks in iedere vrouw, waar God een bedoeling mee heeft.”

Het boek 'Als zij naar je lacht', geschreven door Tanja Lagerström, bevat uitleg bij de liederen van Eva, Lea, Hanna, Esther, de koningin van Sheba, de Samaritaanse vrouw en de bloedvloeiende vrouw. Het is vanaf november te bestellen bij uitgeverij De Vuurbaak. In het boek staan de teksten van de liederen en codes waarmee je elk liedje met je telefoon kunt scannen en downloaden. 

 

Bekijk hier de video's van de 7 liederen!

Het lied van Lea

Het lied van de Samaritaanse vrouw

Het lied van de koningin van Sheba

Het lied van Eva

Het lied van de bloedvloeiende vrouw

Het lied van Esther