Eva Logo
Yosina Jij&ik voor War Child the Voice Kids
20 november 2018 in Uit & thuis

Yosina: 'Ik wil met mijn talent een zegen zijn voor anderen'

Vanavond zendt de EO een nieuwe editie uit van Jij&Ik voor War Child. Yosina Roemajauw stond in 2016 met haar vader op het podium. In 2018 won ze The Voice Kids. Wij spraken Yosina over haar droom en over haar geloof in God. Haar moeder Devi, die haar opgaf voor beide talentenjachten, vertelt hoe het is om zo’n beroemde dochter te hebben.

Met haar optreden in Jij&Ik kwam een droom uit voor Yosina: haar talent inzetten om kinderen in oorlogslanden te helpen. “Ik vind het niet goed dat kinderen zolang worden gescheiden van hun ouders,” vertelt ze. “Het is heel belangrijk dat ze worden geholpen. Het was zo leuk en bijzonder om samen met papa te zingen in Jij&Ik, en daarmee een steentje bij te dragen aan het goede doel.”

Blessed to be a blessing

Voor Yosina was het de eerste keer dat ze op televisie kwam, en zeker niet de laatste: in 2018 deed ze mee aan The Voice Kids, waar ze er met de winst vandoor ging. Yosina: “Het was altijd al mijn droom om mee te doen, maar ik wilde er wel klaar voor zijn. Toen ik het podium opliep bij The Blind Auditions, stond ik met open mond te kijken – toen mocht ik daar écht staan!”  

“Er is eigenlijk niet zoveel veranderd in mijn leven, maar ik word wel herkend op straat en mensen vragen of ze met me op de foto mogen. Dat is zo leuk!” Ook op Instagram is Yosina populair: ze heeft inmiddels bijna 35.000 volgers. ‘Blessed to be a Blessing’, schrijft ze in haar biografie. En dat is precies hoe ze in het leven staat. “Ik heb mijn talent gekregen van God, en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik wil er mensen blij mee maken, een zegen voor ze zijn. Mijn droom is om met mijn zangcarrière de kinderen in mijn geboorteland West-Papua te helpen. Om ook hen de boodschap te geven dat alles mogelijk is als je verder droomt. Daar gaat mijn single Leef ook over.”

Tranen van geluk

Wanneer je Jij&Ik van 2016 terugkijkt, zie je Yosina’s moeder Devi (31) huilend in het publiek zitten. “Dat waren tranen van geluk,” vertelt Devi. “Ik was zo dankbaar en blij dat de dromen van mijn dochter echt uitkomen. Als kind zei Yosina al tegen me: ‘Mam, als ik groot word, wil ik mensen blij maken met mijn stem.’ Die droom heb ik altijd onthouden. Toen Jij&Ik op tv zou komen, heb ik haar en haar vader opgegeven.” Ook was het Devi die Yosina aanmeldde voor The Voice Kids. Nu haar dochter beroemd is, vindt Devi het belangrijk dat ze zichzelf blijft. “En dat doet ze gelukkig ook, dat is zo fijn om te zien. Yosina is heel bijzonder voor mij. Ze is een heel sterk meisje. We hebben veel meegemaakt samen, en zij geeft me hoop en heel veel kracht.”

Gods zegen doorgeven

Voor Devi staat God centraal in het leven. “Ik probeer aan mijn kinderen mee te geven dat ze hun talenten van onze lieve Heer krijgen. Als je die talenten blijft gebruiken, krijg je steeds zegen. Dat wens ik ook voor Yosina: dat haar leven gezegend mag zijn om anderen te zegenen. De zegen van God komt naar ons toe, en die mogen wij weer doorgeven.”

 

Jij&Ik wordt uitgezonden op woensdagavond 21 november om 21.25 uur, NPO1. In dit programma krijgen vier ouder/kind-koppels - na een spannende selectieronde - de kans om samen te stralen op een groot podium. De opbrengst van het programma komt ten goede aan de safe space voor kinderen in oorlogslanden. Kijk hier voor meer informatie.

 

Bekijk hier de video van Yosina's lied 'Leef':

Yosina - Leef (Official Video)