Eva Logo
31 december 2018 in Geloof

12 dingen die we graag meenemen naar 2019

Daar is hij dan: de allerlaatste dag van 2018. Misschien kijk je terug met een grote lach, misschien met een traan. Er waren dingen die we graag zo snel mogelijk willen vergeten en dingen die we ons voor altijd willen blijven herinneren. We maakten een lijstje met twaalf dingen die wij mee willen nemen naar 2019.

1. Behulpzaamheid - januari

Weet je nog dat het in januari 2018 zo vreselijk stormde? De hele treinverbinding lag plat. Nederland liet zich zien van zijn mooiste kant met de #stormpoolen. Op Twitter zochten mensen met deze hashtag een lift of boden er een aan. Daar worden we blij van! 

2. Mooie ontwikkelingen - februari 

Het Sophia Kinderziekenhuis van het Erasmus MC in Rotterdam startte in februari met een nieuw initiatief. Kinderen mogen in een elektrische mini-auto naar de operatiekamer rijden. Hierdoor zijn de ze minder bang voor een operatie! Zulke dingen vinden we mooi. 

3. Naastenliefde - maart 

Ook in 2018 was het in maart NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima staken ook hun handen uit de mouwen. Ze maakten een lunch klaar voor ouderen en speelden spelletjes met hun. Willem-Alexander en Maxima waren niet de enigen. Tijdens NLdoet werden er in Nederland ruim tienduizend vrijwilligersklusjes gedaan.

4. Geloof - april 

God is zo groot en goed! Afgelopen jaar mochten we weer prachtige verhalen horen over Gods werk in harten en levens. Bijvoorbeeld van Mirjam en Amber. 

5. Romantiek - mei

Romantiek ten top tijdens de royal wedding van prins Harry en Meghan Markle. Zo’n sprookjesbruiloft willen we ieder jaar wel zien. 

6. Heldendaden - juni

Heel de wereld zat in spanning toen in juni dit jaar acht Thaise jongetjes en hun voetbalcoach vast zaten in een grot. Na zeventien dagen werden ze gered door een reddingsteam. Een ware heldenactie!

7. Zon – juli

Wat hadden we een heerlijke zonovergoten zomer. Dit jaar was het zonnigste jaar dat ooit in De Bilt werd gemeten! 

8. Saamhorigheid - augustus

Nederland leefde massaal mee toen Maarten van der Weijden in augustus 2018 de Elfstedenroute zwom om geld op te halen voor kankeronderzoek. Zelfs midden in de nacht werd de olympische sporter aangemoedigd. Maarten haalde in totaal meer dan vijf miljoen euro op!

9. Girlpower - september

Glennis Grace stond dit jaar in de finale van America’s got talent. Een echte powervrouw met een dijk van een stem! Daar zijn we als landgenoten dan toch een beetje trots op!

10. Humor – oktober

Op een veiling in Londen werd een schilderij van de Britse kunstenaar Banksy voor 1,2 miljoen afgehamerd. Net na de verkoop versnipperde het schilderij zichzelf, door een ingebouwd mechanisme. Dat vinden wij stiekem wel grappig… 

11. Vriendschap – november 

Wat hebben we genoten tijdens Eva’s Vriendinnenweekend afgelopen november! Samen gelachen, gehuild, God geprezen en vriendschap gevierd. Wij zeggen: volgend jaar weer! 

12. Familie – december

De 12-jarige Bas Schipper nam zichzelf voor om op één dag alle zestien stationspiano’s van Nederland te bespelen. Dat deed hij om geld in te zamelen voor diabetes. Zijn zusje Laura (11) lijdt aan deze ziekte. Bas: "Ik hoop met het geld dat ik via deze actie ophaal ervoor te zorgen dat mijn zusje en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen". Zo’n broer willen we toch allemaal!