Eva Logo
14 december 2018 in Uit & thuis

Dit wil je zien met Kerst!

Deze donkere dagen vrágen gewoon om een heerlijke kerstfilm. Met een warme kop thee, een zak popcorn en je favoriete pyjama voor de tv. Hier vind je een lijstje met de mooiste, indrukwekkendste en meest kerstachtige (EO-)kerstfilms en -programma’s. En er is echt voor iedereen wat!

Voor de muziekliefhebber

kerstfilms

1) Het kerstlied van Minella

We trappen dit lijstje met kerstfilms en -programma's af met een heel bijzonder tv-programma. Want Eva komt op tv! Hoofdredacteur Minella vertelt waarom Amazing Grace– het lied dat een belangrijke rol speelt in ons jaarthema - voor haar het mooiste kerstlied is. Het programma is opgenomen tijdens Eva’s Amazing Grace event, waarin Trinity en de brassband van het Leger des Heils zorgden voor een geweldige muzikale omlijsting. Kom maar alvast van je stoel af, want met Trinity blijf je echt niet stil zitten!

Zondag 23 december om 12.00, NPO 2.

kerstfilms

2) Kerstfeest in de Stad

De eerste editie van Kerstfeest in de Stad vindt plaats in Rotterdam en geeft nieuw elan aan wat we sinds 2012 kennen als Kerstfeest op de Dam. Het televisieprogramma is uitgegroeid tot het jaarlijkse nationale kerstevenement op NPO 1. Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort vormen de muzikale cast.

Eerste Kerstdag (25 december) om 20.20 uur, NPO 1 

Voor de romanticus

3) The Princess Switch 

In deze heerlijk Amerikaanse romantische kerstcomedy zien we Stacy - een doodnormale banketbakster, en Margaret -hertogin en bride to be van prins Edward. Wanneer deze verschillende vrouwen elkaar onverwachts ontmoeten, besluiten zij voor twee dagen hun rollen om te ruilen. Tijdens deze twee dagen gebeurt er van alles wat de vrouwen niet hadden verwacht en wat hun leven op z’n kop zet! 

The Princess Switch is te zien op Netflix. 

4) Christmas Wedding Planner

Een echte romantische zwijmellfilm: weddingplanner Kelsey is gevraagd om de over the topbruiloft van haar nichtje te organiseren. Ze heeft alles onder controle, maar wanneer er een privédetective op het toneel verschijnt, staat alles op z’n kop. Niet alleen de voorbereidingen voor de bruiloft, maar ook de gevoelens van Kelsey.

Deze film vind je op Netflix. 

5) A Christmas Prince: the Royal Wedding 

Vorig jaar kwam Netflix met de kerstfilm A christmas prince. Grappig, Romantisch, heel voorspelbaar, maar zo fijn. Nu komt Netflix met het vervolg A Christmas Prince:the Royal Wedding. Waar Prince Richard en Amber vorig jaar de liefde vonden, zijn ze nu druk bezig met de voorbereidingen op hun huwelijk. Dat zorgt voor heel wat problemen en spanningen. Een heerlijke film voor wie niet vies is van een overdaad aan kerstclichés. 

Je kunt A Christmas Prince: the Royal Wedding bekijken op Netflix.

6) All You Need Is Love kerstspecial

Maandag 24 december is het weer zover. Tijd om heerlijk te snotteren op de bank. Want Robert ten Brink komt voor 27ste(!) keer in actie om ervoor te zorgen dat ‘niemand alleen is met Kerst’. Daarom herenigt hij buitenlandse liefdes met hun geliefde in Nederland om samen de feestdagen door te brengen. Tranentrekker to the max!

Kerstavond ( 24 december) om 20.30, RTL4

Voor wie op zoek is naar de echte boodschap van Kerst

kerstfilms

7) Jezus van Nazareth: een persoonlijke zoektocht van Kefah Allush

In de serie Jezus van Nazareth staat de zoektocht van Kefah Allush naar Jezus van Nazareth centraal. In hoeverre klopt zijn westerse beeld van Jezus? Om hierachter te komen reist Kefah af naar de gebieden waar Jezus heeft geleefd. Bijzonder detail: dit is ook de geboortegrond van Kefah zelf. Hij bezoekt de plekken waar Jezus heeft rondgelopen en praat met toonaangevende wetenschappers ter plaatse om een scherper beeld te krijgen van het leven van Jezus. 

Maandag 24 t/m donderdag 27 december om 19.10 uur, NPO 2

kerstfilms

8) De Kapel

Elke week verzorgt een predikant een overdenking vanuit een prachtige kapel. Dit jaar zal er op Tweede Kerstdag een speciale uitzending zijn. Jurjen ten Brinke zal vertellen over licht in de nacht. Bijna een miljoen mensen wonen er in tientallen vluchtelingenkampen. Hoe schijnt voor hen het licht in het duister? De uitzending wordt omlijst met warme livemuziek.

Tweede Kerstdag (26 december) om 9.55 uur, NPO 2

kerstfilms

9) De Nationale Bijbelquiz – kersteditie 

Denk jij alles over het kerstverhaal te weten en ben je dol op spelletjes? Dan kun je dit jaar je hart ophalen bij de Nationale Bijbelquiz. Want op 22 december is het weer zover en zal Bert van Leeuwen voor je klaar staan als quizmaster. Dit jaar staat deNationale Bijbelquiz helemaal in het teken van Kerst! Leuk extraatje is dat Jos en Dycke (uit Boer Zoekt Vrouw) samen een team vormen. 

Zaterdag 22 december om 20.25 uur, NPO 2

Voor de liefhebbers van klassieke kerstfilms

10) Kruimeltje

Kruimeltje is helemaal alleen. Hij heeft geen ouders meer, en ook geen broers of zussen. Hij heeft alleen zijn pleegmoeder, vrouw Koster, maar daarmee heeft hij geen goede band. Kruimeltje mag alleen het huis binnen als hij geld meebrengt. Hierdoor is Kruimeltje een klein straatschoffie geworden, die nog altijd hoopt dat zijn vader op een dag terug zal komen om voor hem te zorgen. Een heerlijke sentimentele tranentrekker en leuk om met het hele gezin te kijken. 

Eerste Kerstdag (25 december) om 09:00 uur, NPO 3

11) Home Alone 

Dit is wel een van de meest legendarische kerstfilms ooit gemaakt. Als de familie van de acht jaar oude Kevin in de kerstvakantie met z’n allen op vakantie gaat, blijft Kevin per ongeluk alleen achter. Terwijl hij in zijn eentje thuis is, moet hij plotseling het huis verdedigen tegen twee stuntelige inbrekers. 

Kerstavond (24 december) om 20:30 uur, SBS6

12) The Sound of Music

Een film vol drama, liefde en muziek: dat is de Sound of Music. Maria verlaat het klooster om gouvernante te worden van de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp. De kapitein is weduwnaar en in zijn huis is geen plek voor muziek en plezier. Maria is een levendige jonge vrouw en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid te zien in de kleine dingen.

Eerste Kerstdag (25 december)  om 12:45 uur, Net 5

Ben je benieuwd welke films er nog meer op tv komen deze Kerst? Op deze site vind je een overzicht. 

Heb je even genoeg van al die kerstfilms en -programma's, maar wil je wel graag een film kijken? Bekijk dan dit lijstje eens.