Eva Logo
16 december 2018 in Geloof

Geestelijke vrijheid: ‘Bij God mag je komen zoals je bent!’

Dorien, Tessa, Deborah en Anouk eten samen en spreken van hart tot hart. Wat betekent vrijheid voor deze vrouwen?

Dorien: “Ik heb ontdekt: als je een relatie met God hebt, hoef je niks te doen. Dat vind ik vrijheid! Ik ben heel doelgericht, maar ik besefte opeens: wat als ik gewoon niks doe? Dat kan gewoon! Zo kostbaar ben je. God zegt: ‘Ik houd van jou, niet om wat je doet, maar om wie je bent.’ Dat geeft echt een beleving van vrijheid.”

 

‘Als ik gewond ben, kan ik niet anderen helpen’

 

Deborah kreeg te maken met depressie. “Ik kwam erachter dat ik dingen niet goed had verwerkt. Dit maakte me erg eenzaam. Ik wilde voor anderen zorgen, maar God zei: ‘Je moet nu even voor jezelf zorgen.’ Ik ging hulp zoeken, dit was de eerste stap om er weer bovenop te komen. Tegelijk was het ook een stap de diepte in. Ik dacht: Wat zal iedereen denken als ze merken dat niet je niet alles meer op de rit hebt? Uiteindelijk leerde ik: als ik gewond ben, kan ik niet anderen helpen. Hier moest ik me bij neerleggen.”

God in je gezin

Tessa vertelt over hoe ze met haar gezin op zoek is naar God. “We moeten onze kinderen voorgaan in prioriteiten stellen en keuzes maken.” Hoe ze dat doet? Bekijk het in de video hierboven.

 

Het artikel dat bij deze video hoort is te lezen in de DIY-rubriek van ons decembernummer. Vraag hier een gratis proefnummer aan. 

Wil jij ook je vriendschappen verdiepen aan tafel? We geven je een paar handvatten om zelf een ‘Aan Tafel’ diner te organiseren.