Eva Logo
6 december 2018 in Podcasts

Tweede toespraak Matthijn Buwalda Eva's Vriendinnenweekend 2018

Met een lach en een traan verdiept Matthijn Buwalda op Eva's Vriendinnenweekend 2018 het verhaal van Ruth. Hij kijkt samen met ons welke belangrijke rol Ruth in de geschiedenis innam en welke plek wij anno 2018 in Gods Koninkrijk mogen innemen. Dankzij Eva's muzikale theatervoorstelling over Ruth komt het Bijbelverhaal van deze inspirerende vrouw letterlijk tot leven.

De akker van Boaz

Het verhaal van Ruth gaat verder in de muzikale theatervoorstelling. Ruth raapt aren op de akker van Boaz, en Boaz behandelt haar goed! Hij zorgt voor haar en Naomi. De goedheid van Boaz valt goed op, en Naomi stuurt Ruth erop uit om aan de voeten van Boaz te gaan liggen. Zij vraagt hem als losser. Matthijn spreekt over Ruth, de weduwe die in haar kwetsbaarheid leeg naar Boaz gaat. Hoe loopt dit af?

 

Luister naar de podcast!

Wat ging er vooraf aan de toespraak van Matthijn Buwalda?

Ruth
Ruth raapt aren op de akker van Boaz. Als weduwe had zij het zwaar, maar ze geeft niet op!
Matthijn Buwalda
Met een vol schort komt Ruth bij Naomi, want Boaz zorgt goed voor hen.
Matthijn Buwalda
Naomi geeft Ruth de opdracht om zich mooi te maken en aan de voeten van Boaz te gaan liggen. Na deze scene spreekt Matthijn over het verhaal van Ruth.