Eva Logo
21 december 2018 in Liefde & Relatie

Vrijheid volgens Anita Delhaas: ‘Een recht dat we allemaal hebben’

Eva’s nieuwe jaarthema is ‘De weg naar vrijheid’. Daarbij gaan we samenwerken met International Justice Mission (IJM), een organisatie die wereldwijd mensen bevrijdt uit slavernij. Hoe denkt IJM-directeur Anita Delhaas over vrijheid?

“Wat is vrijheid voor jou?”, vraagt Minella aan Anita. Anita: “Dat is dat je niet wordt beperkt in wat je zegt en wat je kunt doen.” Helaas is dit voor veel mensen nog geen realiteit. Daarom zet IJM zich in voor mensen die vandaag de dag het slachtoffer zijn van mensenhandel. Dit zijn wereldwijd bijna 46 miljoen mensen!

Vrijheid in jouw leven

Hoe past Anita dit eigenlijk toe in haar eigen leven? Anita: “Het is belangrijk om vrijheid ook echt te némen. Want veel mensen willen je dit beperken.” Dat beperken van je vriheid gebeurt op veel plekken. In de video vertelt Anita waar ze dit meemaakt.

Eline draagt in december elke dag een jurk om aandacht te vragen voor moderne slavernij. Lees hier meer over Dressember!