Eva Logo
Vrijheid
12 december 2018 in Geloof

Wim Grandia: ‘God bepaalt wie ik ben’

Wim Grandia spreekt tijdens Eva's Vriendinnenweekend en neemt ons mee Op weg naar Vrijheid. Maar wat is vrijheid voor Wim? Bekijk het in deze video.

“Vrijheid heeft voor mij te maken met de zin uit de proclamatie die ik mocht zeggen: ‘God bepaalt wie ik ben.’ Dit haakte meteen bij mij aan. Ik dacht: dit is inderdaad vrijheid. Hoe God over mijn denkt wordt niet bepaald door wat ik doe, wat ik presteer of wat ik juist niet presteer.”

In jou vind ik vreugde!

“Als ik in de Bijbel lees hoe God naar zijn Zoon kijkt, dan is het mooiste wat ik lees dat God naar zijn Zoon kijkt en zegt: ‘Dit is mijn geliefde Zoon in wie ik vreugde vind.’ Dat zegt Hij tegen zijn Zoon Jezus, maar ik geloof dat Hij dat tegen iedere zoon en dochter zegt. Dat is voor mij ultieme vrijheid: dat iemand mij zó kostbaar vindt en helemaal aanvaardt zonder dat ik daar een prestatie voor hoef te leveren. Dat is voor mij Amazing Grace!”

Het toepassen van deze vrijheid is wel een worsteling, geeft Wim aan. “Op de een of andere manier ben ik hier hardleers in. Ik ben een soort geestelijke ‘doe-het-zelver’.” Bekijk de video om te horen hoe Wim met deze worsteling omgaat. 

Wil jij mee naar Eva's Vriendinnenweekend? Reserveer hier jouw ticket hier!