Eva Logo
Aan tafel gesprekken
5 december 2018 in Uit & thuis

Zo verdiep je je vriendschap aan tafel!

De beste gesprekken voer je aan tafel. En helemaal als je het van tevoren een beetje slim organiseert. Tijdens dit 'Aan Tafel'-diner ontmoet je elkaar, vind je bemoediging en vier je de ander. Samen mag je zien in welk seizoen je zit, hoe je hier bent gekomen en waar God jou naar toebrengt.

Hoe organiseer je een ‘Aan Tafel’ diner in jouw eigen huis?

Kies een geschikte datum en tijd. Nodig 4 tot 6 vrouwen uit voor deze avond. Dit kunnen goede vriendinnen zijn, collega’s en misschien vrouwen uit je straat. Als je weet wie er allemaal van plan zijn om te komen, bedenk je hoe je de avond wilt invullen en welk menu je wilt samen stellen. Misschien kun je afspreken dat iedereen een ander gerecht klaarmaakt en meeneemt.

Thema

Ook kun je een thema aan de avond koppelen, bijvoorbeeld een jaren ‘20 thema, of een kleurenthema. Je kunt vragen of iedereen dan een gerecht meeneemt in bijvoorbeeld de kleur roze. Dit is wel een uitdaging, maar kan erg leuk en verassend uitpakken. Boven alles staat dat het niet de perfecte avond hoeft te zijn. Het uitgangspunt van deze avond is immers dat het gezellig en ontspannen is en dat er daardoor een ‘hart tot hart’ connectie kan ontstaan.

 

Belangrijke richtlijnen bij het organiseren van ‘Aan Tafel!’:

1. Hart tot hart connectie

Zoals hierboven al genoemd: het hoeft geen perfecte ‘Instagram-waardige’ avond te worden. Als organisator van de avond is het dan ook erg belangrijk dat je niet de hele tijd aan het rennen bent, maar dat je ontspannen bent en dat er rust is in huis. Dit is wat de vrouwen zullen onthouden. Mocht dat nou lastig zijn, schakel dan gewoon een vriendin in die het eten opwarmt en de drankjes inschenkt.

2. Wie nodig je uit?

Het is lastig wie je nou wel of niet moet uitnodigen. Hier zit weer een leuke uitdaging in. Doe het samen met God. Wij hebben snel de neiging om zelf (nogal ingewikkeld) te denken. ‘Als ik haar uitnodig, moet ik haar ook uitnodigen’ Of, ‘zij kan waarschijnlijk niet goed opschieten met haar, dus nodig ik niet allebei uit’. God weet beter hoe een avond uitpakt dan wij. Zijn ideeën zijn zoveel beter, breder en vrijer dan onze ideeën!

3. Moedig vrouwen aan en vier hen!

Met deze diners creëer je een plek om de vriendinnen en vrouwen die je uitgenodigd hebt, te eren. Het gebaar is eigenlijk heel simpel. Je deelt een maaltijd, opent je hart en God doet de rest.   

 

Vragen die je zou kunnen behandelen tijdens een diner:

  • Wat betekent vrijheid voor jou?
  • In welk seizoen in je leven zit je nu? Noem een high en een low uit dit seizoen.
  • Wat heb je geleerd?
  • Van welk moment geniet je het meest?
  • Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?
  • Noem een van jouw mooiste herinneringen.

Heel veel plezier bij het organiseren van een ‘Aan Tafel’-diner. Deel je leukste foto’s op Facebook en Instagram en gebruik #eva_aantafel! of @eva_aantafel! om de foto’s te delen.

 

“God maakte mij heel!” Bekijk hieronder een prachtige video van drie vrouwen die meededen aan een bijzonder ‘Aan Tafel’-diner en hun persoonlijke verhaal deelden met elkaar. De foto’s vind je ook terug in de DIY-rubriek van ons decembernummer. Gratis proefnummer aanvragen? Dat kan hier.

Productie, DIY en styling: Suzanne de Lima, fotografie: Renske Meinema, make-up en hairstyling: Petra van de Velde, videograaf: Leanne van der Meij, AST videograaf: Aron de Vries, locatie: www.getawaydeluxe.com