Eva Logo
18 december 2018 in Liefde & Relatie

Zuster Ruth: ‘Vrijheid opent de horizon van Zijn liefde’

Ruth Lagemann is zuster in de Oosterhoutse kloostergemeenschap Chemin Neuf. Hoe werk je aan vrijheid in een klooster? En wat betekent vrijheid voor haar persoonlijk?

“Vrijheid is dat ik ontdek hoe groot de liefde van de Vader is voor mij. Ik kan makkelijk mijn plannen hebben en mijn horizon afstekken. Maar ik ben nu 50 jaar oud en ontdek steeds opnieuw dat de horizon van God zoveel groter is en mij vrijheid geeft. Vrijheid opent de horizon van Zijn liefde, voor mij en de mensen die ik ontmoet. Ik moet niet naar anderen kijken met de blik van mijn eigen schema, maar met de blik van God. Vrijheid opent de horizon van Zijn liefde.”

 

‘Je blijft aan vrijheid werken’

 

Leven in een kloostergemeenschap is een avontuur volgens zuster Ruth. “God heeft me verrast door mij als protestantse te roepen in zo’n kloostergemeenschap,” zegt ze. “Ik had nooit gedacht ‘zuster’ te worden of zoiets. Je blijft in het dagelijks leven dan aan vrijheid werken.” Wil je weten hoe zuster Ruth dat doet in een klooster? Je ziet het in de onderstaande video!

Lijkt het jou iets om samen met God op zoek te gaan naar stilte bij de kloostergemeenschap van zuster Ruth? Dat kan bij Eva’s kloosterretraite op 17 en 18 mei! Reserveren kan vanaf half januari 2019. 

 

Lees hier wat zuster Ruth vertelt over Ignatiaans bidden. “Je kan God overal vinden in de stilte. Zelfs bij het schoonmaken van je toilet.”