Eva Logo
20 januari 2019 in Geloof

Agnes Huizenga: ‘Er gebeuren verrassende dingen tijdens ministry’

Bemoedigen, opbouwen en troosten: dat is volgens Agnes Huizenga de kern van ministry. “In een ministrygebed breng je iemand bij de troon van God.”

“Er kwam een keer een vrouw naar mij en mijn man toe. Ze had pijn in haar nek. Terwijl we aan het bidden waren, kreeg mijn man ineens een beeld in zijn gedachten. Hij zag een boerderij met groene luikjes voor zich. Hij vertelde tegen die vrouw wat hij zag. Ze begon heel hard te huilen. De boerderij met groene luikjes bleek haar ouderlijk huis te zijn. Ze was daar niet gelukkig geweest en nu kwamen die problemen tot uiting in nekpijn. Ze voelde zich daarna echt gezien door God.”

Even bij God 

“Ministry is eigenlijk dat twee personen voor een derde persoon bidden. We bidden in de kracht van de heilige Geest, met onze gedachten op God gericht. We houden onze ogen open, zodat we elkaar kunnen zien en kunnen zien wat God doet. In het ministrygebed is er ook veel ruimte om naar God te luisteren.

‘Het is een laagdrempelige manier om samen een weg naar God te vinden’

Tijdens ministrygebed breng je iemand echt bij de troon van God. Je hoeft overigens niet altijd een probleem te hebben als je door middel van ministry voor je laat bidden. Het kan ook om dat je een zegen wilt vragen voor de week of omdat je even bij God wil zijn. Het is een laagdrempelige manier om samen een weg naar God te vinden.”

Samen kerk zijn

“Ministry is er om elkaar te bemoedigen, op te bouwen en te troosten. In 1 Korintiërs 14 staat dat je de gaven van de Geest daarvoor moet gebruiken. Het ministrygebed is ook een ‘makkelijke’ manier om samen kerk te zijn. Want waar twee of drie in Zijn Naam vergaderd zijn, daar is Hij in het midden.” 

Ministry zet je ‘aan’

“Er gebeuren veel verrassende dingen tijdens ministry. Gisteren liet ik nog voor mezelf bidden. Die vrouw die voor mij bad, zei: ‘Ik heb het gevoel dat God nieuwe dingen gaat doen.’ Ik ben daar nu dus alert op. Misschien gaat God nieuwe dingen doen, misschien niet. Ministry zet je ‘aan’ in je relatie met God.”

De tip van Agnes

“Een do bij ministrygebed is om ruimte te geven voor de stilte. Richt je verwachtingen op God. Het is ook belangrijk dat het gebed bemoedigend, opbouwend en troostend is. Don’ts zijn eigenlijk alle dingen die dat niet zijn.”

 

Meer weten over ministry?

  • Lees hier hoe redacteur Inge-Mirjam zelf de proef op de som nam. 
  • In mei 2019 organiseert New Wine een nieuwe ministry-cursus waaraan je kunt deelnemen: hier lees je er meer over. 
  • Via deze link kun je meer te weten komen over een ministry-trainingsevent dat hieraan vooraf gaat, en dat plaatsvindt van 16-18 mei. 
  • Ook tijdens Eva-evenementen wordt regelmatig gebruik gemaakt van ministry. Heb jij de ministrycursus gevolgd en wil je meebidden tijdens onze evenementen? Kijk dan hier voor meer informatie.


Doe mee met Eva's gratis e-cursus 'Vrij leven'!

Eva’s jaarthema voor 2019 is ‘De weg naar vrijheid’. Om hierin samen op weg te gaan, hebben we een gratis e-cursus ontwikkeld: ‘Vrij Leven’. Agnes Huizenga en Minella van Bergeijk nemen je in vijf praktische lessen mee in een vrijer leven. Vijf dagen lang krijg je een video in je mailbox vol nuttige tips, bruikbare modellen en hilarische voorbeelden.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief, en je ontvangt in de eerste week van mei een inschrijf-link!