Eva Logo
Amazing Grace achtergronden
13 januari 2019 in Geloof

Amazing Grace achtergronden voor je computer en mobiel

“Amazing grace, how sweet the sound, that saved a wretch like me. I once was lost but now I’m found, was blind but now I see.” Lees hier het verhaal van John Newton, en download een aantal Amazing Grace achtergronden met passages uit zijn meest bekende lied.

Wie was John Newton?

Iedereen kent het wel het lied Amazing grace, geschreven door John Newton. Maar hoe goed kennen wij zijn leven? In zijn jeugd twijfelde hij over geloof. Daarnaast kon hij nog wel eens een kort lontje hebben.  Amazing grace!How sweet the sound. That saved a wretch like me.

Op een dag miste John de boot die hem samen met zijn vrienden naar een oorlogsschip moest brengen. Vanaf de oever zag hij het schip met zijn vrienden kantelen en de volledige bemanning verdronk. Through many dangers, toils and snares. I have already come; Tis grace has brought me safe thus far. And grace will lead me home.”

Toch bleef hij hierna het geloof afwijzen en raadde hij het ook andere mensen af.  Kort daarna begon hij op een schip voor slavenhandel te werken. Nadat hij het dek had verlaten, sloegen de zeelui die zijn plek daar hadden ingenomen, overboord. Hijzelf overleefde de storm. Twas grace that taught my heart to fear, and grace my fears relieved. How precious did that grace appear. The hour I first believed.

John vertelde later, dat hij hulpeloos was en dat alleen God hem kon redden.  I once was lost, but now am found. Hij werd dominee van de St. Mary Woolchurch in Londen, waar hij een gemeente leidde. Newton preekte en bleef dat doen tot zijn dood, ondanks het feit dat hij blind geworden was. Was blind, but now I see.

Johns leven was niet zonder obstakels. Toch heeft de narigheid ervoor gezorgd dat hij dit lied kon schrijven. En hij deed dat zo goed, dat wij hier nog steeds hoop uit kunnen putten. Als herinnering kun je deze achtergronden downloaden. Zodat je ze op je mobiel, tablet, laptop als achtergrond kan instellen. Of je stuurt het iemand als bemoediging.

Download de Amazing Grace achtergrond!

amazing grace achtergrond

Download de 'Grace will lead me home' achtergrond!

Amazing grace achtergrond

Hoe download je de afbeeldingen?

Je kunt de Amazing Grace achtergrond makkelijk opslaan door op de button te klikken van de afbeelding die jij graag wilt hebben. Klik vervolgens met de rechtermuisknop de afbeelding en kies vervolgens voor de optie 'opslaan als.' Bekijk je deze pagina via je mobiel? Dan kun je de afbeeldingen opslaan door op een afbeelding te klikken en even vast te houden. De optie 'opslaan' komt als het goed is vanzelf te voorschijn.