Eva Logo
28 januari 2019 in Geloof

Becky Harcourt: 'Het voelde alsof ik mijn zusje had vermoord'

Becky Harcourt vertelt hoe ze haar zusje verloor. 'Ik was 13 jaar, zij was 7 jaar jonger dan ik. Ze zat in bad en riep of ik haar eruit wilde halen. Ik was piano aan het spelen en riep dat ik er zo aan kwam; ik wilde eerst afmaken waar ik mee bezig was. Toen ik even later de badkamer in liep, trof ik haar drijvend aan.'

'Mijn zusje bleek een epileptische aanval te hebben gehad en was verdronken in bad. Lange tijd vertelde ik niemand dat ze me had geroepen om haar uit bad te halen, omdat ik me ontzettend schuldig voelde. Ik wist: als ik haar gelijk was komen halen, was het niet gebeurd. Het voelde alsof ik mijn zusje had vermoord. Mijn ouders hadden al twee kinderen verloren, ze waren dus in enorme rouw.  Ik koppelde mezelf compleet los van de ervaring. Na de begrafenis ging ik naar school alsof er niks veranderd was.'

Genezing

Becky trouwt en verhuisd naar Londen met haar gezin. 'Mijn zoontje heeft een ernstige vorm van autisme, en heeft dus veel zorg nodig. Ik kwam op een punt waarop ik de zorg voor hem in combinatie met de verwachtingen vanuit de gemeente van mij als domineesvrouw niet meer aankon. Ik genoot niet van het leven. In onze kerk organiseerde Lynn Button The Healing Prayer School, een hele week van onderwijs en gebed. Ik dacht: dit moet ik doen, ik moet iets!” 

'Voor het eerst kon ik spreken over het feit dat mijn zusje me had geroepen om haar uit bad te halen. Ik moest het herhaaldelijk uithuilen en uitschreeuwen, niet publiekelijk, maar vaak alleen. Ondertussen baden veel mensen voor me. Eindelijk kon ik God toelaten in alle plekken in mijn hart. Ik had plaats voor Hem gemaakt, door het verdriet en de schaamte die ik jaren met me had meegedragen los te laten. Nu kon ik zijn liefde, waarvoor ik me altijd had afgesloten, echt ontvangen. God kon beginnen met me te genezen. Omdat ik het ongeluk steeds had weggeduwd, keek ik er nog steeds naar als een kind. Nu kon ik er als volwassene naar kijken en zeggen: ‘Ik was pas 13 jaar, ik was nog maar een kind!’

'Het is nog steeds verdrietig, maar ik voel de schuld niet meer. Tragediën zijn onderdeel van het leven op aarde. God wil niet dat we de last zelf dragen, want het verwoest ons vanbinnen en doet onze potentie krimpen. Jezus heeft de prijs betaald. Wij mogen leven in zijn overwinning en vrijheid.'

Bekijk hier de video!

Over Becky Harcourt

Becky Harcourt (50) is schrijfster, spreekster en domineesvrouw en houdt zich voornamelijk bezig met ministry gebed en innerlijke genezing. Ze werd geboren in Amerika en woont in Londen, waar ze samen met haar man Paul New Wine Engeland leidt. Daarnaast is ze leider van New Wine International. Becky en Paul hebben twee kinderen.

Het gehele interview is te lezen in Eva 1. Wil jij het Eva magazine een keer proberen? Vraag een gratis proefnummer aan!

Wil nog meer geinspireerd worden door 'Minella meets...'? Bekijk hier het inspirerende gepsprek dat Minella had met Danielle Strickland.

Foto's: Nienke van Denderen
Video: Charlotte van Egmond