Eva Logo
23 januari 2019 in Opvoeding en gezin

Breng de verborgen verhalen in het licht

Als ouder van een puber is het één van de belangrijkste taken die je hebt: ervoor zorgen dat je zoon of dochter zich niet alleen voelt. Het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen is dan hartstikke belangrijk, maar hoe doe je dat? Nieuwe afleveringen van de serie ‘Verborgen Verhalen’ kunnen een uitgangspunt zijn om het gesprek met je kind aan te gaan.

Er zijn inmiddels al drie afleveringen op televisie geweest, maar er zijn nog vijf afleveringen te zien. In elke aflevering staat er een jongere centraal die kampt met een probleem. Denk aan manipulatieve vrienden, wraak nemen op een docent of juist de pestkop worden op je nieuwe school. Bij elke aflevering hoort een Bijbeltekst. Die teksten zijn dus nu ook nog relevant.

(tekst gaat door onder de banner)

Jeffrey

Zondag 27 januari is de aflevering over Jeffrey te zien. Jeffrey wil in de smaak vallen bij een paar jongens uit de klas. Hij zet daarbij echter zijn vriendschap met zijn beste Sven vriend op het spel. Hij maakt een keuze die hem nieuwe vrienden oplevert, maar waardoor hij Sven verliest.

Hoe belangrijk is het om populair te zijn? Dat komt in de aflevering van morgen aan de orde. “In ‘Verborgen Verhalen’ brengen we moeilijke thema’s onder de aandacht waar jongeren vaak in hun eentje mee blijven rondlopen”, vertelt eindredacteur Arnoud Bruinier. “In de periode in aanloop naar volwassenheid kun je je soms erg alleen voelen, maar dat hoeft niet. Er is bijna altijd iemand die wil luisteren. We laten zien dat het in nagenoeg alle gevallen beter wordt door het erover te hebben. Of dat nu gaat om kleine irritaties of grote issues.”

Kijk elke zondag naar één van de resterende vijf ‘Verborgen Verhalen’ om 14.30 op NPO Zapp.

De eerste drie afleveringen van dit nieuwe seizoen ‘Verborgen Verhalen’ zijn te zien op NPO start. Ook de afleveringen van 2009 t/m 2014 zijn hier te vinden.

Foto: Dinand van der Wal