Eva Logo
Pasta met garnalen
29 januari 2019 in Video

'Elke relatie in Italië begint met eten'

Emanuela (38) komt uit Italië. In deze video maakt zij samen met Arachne een van haar favoriete gerechten: pasta met garnalen en rucola!

Pasta met garnalen en rucola

‘Vanaf mijn tiende leerde ik iedere zondag een andere pastasaus van mijn moeder. Pasta met garnalen is een van mijn favoriete gerechten. Een van de Italiaanse basisregels is knoflook met vis, ui met vlees. In Italië geef je pasta bij een hoofdgerecht en nooit friet met sla. Als ik pasta als bijgerecht op het menu zou zetten, zouden Nederlanders dat niet kiezen. Dus probeer ik ze stiekem op te voeden en staat er ‘bijgerecht naar keuze van de kok’ op het menu.’

Bekijk de video!

Recept: Pasta met garnalen en rucola

Benodigdheden (voor 2 personen)

 • 1 bosje peterselie
 • 5 trostomaatjes
 • 200ml witte wijn
 • 1 zakje rucola
 • 2 teentje knoflook
 • ½ bosje peterselie
 • 600 gr gepelde gamba's
 • olijfolie extra vierge 
 • zout en peper naar smaak
 • verse pasta voor 2 personen (Zie recept hieronder of koop het kant-en-klaar)

Zo maak je het

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta al diente. Pel en snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, gepelde gamba’s en tweederde van de peterselie met wat zout en peper. Voeg de wijn en trostomaatjes toe. Bak tot de gamba’s gaar zijn. Schep de pasta en rucola door de gamba's en roer nog circa 2 minuten door. Breng op smaak met peper, zout en de rest van de peterselie.

Zelf verse pasta maken (voor 2 personen)

 • 300 gr griesmeel
 • Ca. 125 ml lauwe water

Zo maak je het

Leg de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Giet het lauwe water beetje bij beetje in het kuiltje. Kneed met je handen de bloem door het water tot een soepel deeg. Laat het ongeveer 10 minuten rusten voordat je er kleine oortjes-pasta van maakt of een andere pastavorm.

 

Over 'Eten als liefdestaal'

Dit is een recept uit het kookboek 'Eten als liefdestaal' van Arachne Molema. “Eten is een verbindingsmiddel tussen twee culturen,” zegt Arachne. De combinatie van recepten en verhalen is de kracht van Eten als liefdestaal, het kookboek dat ze onlangs schreef. In dit boek delen 19 vrouwen uit verschillende culturen hun favoriete recepten én hun levensverhalen. “Soms huilde ik zelfs met hen mee.” Lees hier verder!

Wil je nog meer kook-inspiratie op doen? Bekijk hier een recept uit Zuid-Afrika

Foto's & recept: Arachne Molema