Eva Logo
21 januari 2019 in Uit & thuis

Het nieuwe seizoen van When Calls the Heart komt eraan!

Ongeveer een jaar geleden verscheen, tot vreugde van velen, seizoen vier van When Calls the Heart op Netflix. De fans moesten lang wachten op het vervolg. Maar maak je agenda alvast leeg, want seizoen vijf verschijnt binnenkort!

When Calls the Heart is een heerlijk verhaal en zeer geliefd onder veel christelijke vrouwen. Voor wie nog nooit van de serie heeft gehoord, volgt hier een spoedcursus When Calls the Heart:

De serie When Calls the Heart speelt zich af aan het begin van de 20eeeuw en gaat over Elisabeth Tatcher. Elisabeth komt uit een steenrijke familie, maar besluit juf te worden in Coal Valley. Een klein mijnwerkersdorpje dat, na een ramp in de mijn, getekend is door rouw. Ver weg van alle luxe die Elizabeth gewend is, begint ze een nieuw leven. Een leven vol drama, geluk en romantiek. 

Leuke weetjes over When Calls the Heart:

  • When Calls the Heart wordt geregisseerd door Michael Landon Jr. Hij is de zoon van Michael Landon, die Charles Ingalls speelde in Het Kleine Huis op de Prairie. We vonden al dat de series wat van elkaar weg hadden……
  • Hallmark Channel heeft bekend gemaakt dat in 2019 een zesde seizoen wordt uitgezonden. Yes, nog meer zwijmelen!
  • De fans van de serie noemen zichzelf ‘Hearties’. Afgelopen herfst was er in Canada een fandag, met de bijzondere naam ‘Hearties Family Reunion’
  • Vanaf seizoen twee hebben bijna alle afleveringen het woord ‘heart’ in de titel.
  • De acteurs die Bill Avery en Nora spelen in When Calls the Heart, waren in het echte leven ook getrouwd. Net als in de serie is hun huwelijk ten einde…
  • De serie is gebaseerd op een boekenreeks die is geschreven door de christelijke schrijfster Janette Oke.
  • Voor de allergrootste fans zijn er zelfs T-shirts en mokken van de serie. 
  • Naast T-shirts, mokken en fan-dagen, is er ook een digitaal kookboek gebaseerd op de serie. 
  • De cast van When Calls the Heart kan het niet alleen in de serie goed met elkaar vinden, maar zijn in het echte leven ook bevriend.

Wanneer komt het nieuwe seizoen op Netflix?

Seizoen 5 was in februari 2018 al te zien op de Amerikaanse televisie. Hier in Nederland moesten we nog wat langer wachten, maar dat gaat niet lang meer duren. Op 1 februari 2019 zijn alle tien de afleveringen te zien op Netflix. Dat vinden wij heel fijn!


Spoiler alert!

Zwijmel jij ook altijd een beetje weg bij die knappe Jack Thornton? Slecht nieuws: Jack gaat de serie verlaten…­­


­Heb je alle seizoenen van When Calls the Heart gezien en ben je wel toe aan een nieuwe serie? Bekijk dan dit artikel eens!