Eva Logo
Danielle Strickland
7 januari 2019 in Geloof

Minella meets Danielle Strickland: ‘Vrijheid is hard werken’

“Free people, free people”, Danielle Strickland herhaalt het meerdere keren. Als je zelf vrij bent, wil je andere mensen ook vrij maken. Het is de rode draad in het inspirerende gesprek wat Minella met Danielle heeft.

Danielle Strickland zit in de gevangenis als ze ontdekt wat vrijheid is. Niet omdat ze wordt vrijgelaten, maar omdat Jezus in haar leven komt. “Ik realiseerde me dat ik niet gemaakt was om in de gevangenis te zitten.” Kort daarna komt Danielle uit de gevangenis en gaat ze op een missiereis. “Ik ontdekte dat God niet alleen mij wilde redden, maar mij ook wilde gebruiken om andere mensen te redden.” 

De vijand van vrijheid

Danielle schreef een boek over Exodus. Ze leerde daardoor veel over vrijheid. “De grootste vijand van vrijheid is angst. Kijk maar naar het verhaal in Exodus. Farao was bang voor de Israëlieten en ging hen onderdrukken. Wanneer je keuzes maakt op basis van angst, zul je vroeg of laat een onderdrukte of een onderdrukker worden.” 

 “De Bijbel zegt dat perfecte liefde de manier is om angst te overwinnen. En dat Jezus de personificatie is van liefde.”

Nieuwsgierig geworden naar de rest van het gesprek tussen Danielle en Minella? Beluister hieronder de podcast.

Podcast: Minella meets Danielle Strickland

Eva’s columnist Paulien hoorde tijdens Opwekking een toespraak van Danielle, die haar deed ontdekken dat chaos in je leven soms helemaal niet zo verkeerd is. Lees hier haar column