Eva Logo
Annemarie Verdoes
18 januari 2019 in Geloof

Van borderline naar een prachtig wonder

Hoe lastig is het als je geen mooie herinneringen aan de kerk hebt, maar nare, omdat de dominees uit je jeugd altijd preekten over hel en verdoemenis? Hoe erg moet het zijn als je voortdurend te horen kreeg dat je gemakkelijker in de hel komt dan in de hemel? Annemarie Verdoes denkt hier vaak aan terug wanneer ze in de verte kerkklokken hoort luiden.

Annemarie Verdoes heeft geen goede herinneringen aan haar jeugd en de kerk. Thuis heersen er spanningen. Daarnaast wordt ze gepest omdat ze een stevig gebouwd meisje is, iets wat haar diep raakt. Als klein meisje denkt Annemarie vaak: was ik maar nooit geboren. Ze is schuchter en blijft op de achtergrond.

Als ze wat ouder wordt, wil ze zo graag de liefde, genegenheid en warmte ervaren die ze nooit eerder heeft gevoeld, dat ze een makkelijke prooi wordt voor mannen met verkeerde bedoelingen. Na een tijd ontmoet ze haar latere man Ton. Het lijkt eindelijk goed te komen. Ze trouwen en de zon breekt door, maar het is maar voor kort; Annemarie neemt haar innerlijke problemen mee het huwelijk in. Haar man Ton is ten einde raad. Ze krijgt de ene psychose na de andere, slikt veel te veel medicijnen en uiteindelijk valt de diagnose: borderline.

(tekst gaat door onder de banner)

Maar dan, als alles in Annemarie pikzwart is en ze niet verder meer wil leven, vraagt een vriendin of ze eens mee wil gaan naar een genezingsdienst. Na lang aarzelen en met een hart vol twijfel, gaat ze toch. Als ze temidden van wel duizend aanwezigen door de predikant wordt opgemerkt, gebeurt er een geweldig wonder…

Annemarie vertelt in De Verandering over dit mooie wonder. Je kunt de aflevering hier terugkijken!