Eva Logo
Eerst Dit
17 februari 2019 in Geloof

Een pinksterverhaal in februari

Een verlamde man wordt door zijn vrienden bij Jezus gebracht en genezen. Er wordt vaak gepreekt over dit wonder. De ene keer staat de verlamde man centraal, de andere keer de vrienden en soms de farizeeën. In deze podcast staat Hanneke stil bij de omstanders, de andere mensen in het huis.

Stel dat je erbij was geweest. Je had de man door het dak naar beneden zien komen. Je had gehoord wat Jezus zei en zag daarna de man opstaan en het huis uit lopen. Wat had je gedaan? Wat had je gedacht? De mensen die in het huis zijn en het wonder zien gebeuren, zijn in extase.

Hanneke: “Het is de heelheid van Het Koninkrijk van God die hier oplicht. En die overal oplicht waar een mens vergeving ontvangt en heelheid krijgt van wat gebroken is. Als Hij door Zijn Geest in je komt wonen.”

Grote dingen

De mensen bij het huis zijn niet een klein beetje verbaasd. Ze zijn uitzinnig en overweldigd door de grote daden van God. “Het brengt ze uiteindelijk tot een lofprijzing: ‘God zelf is bij ons en heeft grote dingen gedaan.’ Hanneke: “Ik hoop dat je iets van die vreugde kent.”

Wat kan jij leren van dit verhaal? Of ben je benieuwd waarom dit verhaal een pinksterverhaal is? Luister hieronder de podcast.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB. 

Beluister ook deze podcast van Hanneke: laat jij je leiden door de liefde van Christus?