Eva Logo
14 februari 2019 in Geloof

Een terugblik: Eva’s Goede Doel Colombia

Bedankt lieve Eva-vrouwen! Samen met jullie hebben we een mooi bedrag van € 56.324,42 ingezameld voor Eva’s Goede Doel Colombia: vrouwen én hun gezinnen in de sloppenwijken een nieuwe toekomst geven.

‘Van geven is nog nooit iemand arm geworden.’ Een prachtige quote die laat zien hoe mooi het is om de delen en te geven. Als Eva vinden we dit ontzettend belangrijk. Daarom steunen we met Eva’s Goede Doel ieder jaar een nieuwe project dat zich inzet voor mensen in nood.

Samen met de Eva-community en EO-Metterdaad hebben we ons afgelopen jaar ingezet voor vrouwen én hun gezinnen in de sloppenwijken van Colombia. Door het volgen van een opleiding krijgen deze vrouwen een nieuwe toekomst. Tijdens de opleiding doen de vrouwen niet alleen vakkennis op, ook leren ze hoe ze kunnen solliciteren of een eigen bedrijf kunnen starten. De opleidingen maken deel uit van het programma van Conviventia, een partnerorganisatie van het Nederlandse Woord & Daad. Naast het volgen van een opleiding krijgen de vrouwen ook een training aangeboden waarin het herstel van hun relatie met God, henzelf, met hun familie en gemeenschap centraal staat. Ook de gezinnen van de vrouwen worden niet vergeten maar krijgen waar nodig is passende hulp aangeboden. 

''We zijn heel blij met de samenwerking met EVA. De vrouwen hebben meegebeden voor ons werk in Colombia en een prachtig bedrag opgehaald. Hierdoor krijgen vrouwen uit de sloppenwijken van Bogota en Cartagena weer nieuwe hoop voor de toekomst. Eva: bedankt!''
Aukelien Wierenga, Woord en Daad


Niet zonder jou! 

Zo’n mooi bedrag hebben we alleen samen met jou kunnen inzamelen. Hoe we dat samen met jou hebben gedaan? Zoals je misschien wel weet houden we tijdens al onze events een collecte. Ook hebben vrouwen een gift kunnen doneren via onze website. Daarnaast was de organisatie Woord & Daad tijdens verschillende Evaevents aanwezig met een verkoopstand. De opbrengst die de verkoop van allerlei spullen heeft opgeleverd gaat regelrecht naar het project in Colombia en dus naar de vrouwen en hun gezinnen. Bedankt voor jouw bijdrage! 

Benieuwd naar Eva’s Goede Doel voor dit jaar? Meld je hier aan voor onze wekelijkse online nieuwsbrief en lees hier binnenkort meer over!