Eva Logo
Ine Voorham
28 februari 2019 in Podcasts

Ine Voorham: 'Mijn ouders waren geen christenen'

Al ruim vijftig jaar is Ine officier bij het Leger des Heils. Hoe kwam deze inspirerende vrouw tot deze roeping? Luister de podcasts of bekijk de video's en laat je inspireren!
Ine Voorham

Het is moeilijk om de vrouw achter het uniform te vinden, want het uniform is wie zij is. Een vrouw die zichzelf al ruim vijftig jaar in dienst stelt van de ander. Zonder poespas en overbodige woorden, mét de nodige daden. Minella ontmoet Ine Voorham in het Leger des Heils Goodwillcentrum, gevestigd in een oud koopmanshuis op een steenworp afstand van de wallen, op de plek waar majoor Bosshardt woonde en werkte en waar nog steeds iedereen welkom is voor een kop koffie en een goed gesprek.

Ine Voorham: “Zolang ik gezond van lijf en leden ben, hoop ik een bijdrage te mogen leveren aan het koninkrijk van God. Ik heb gewoon mijn best gedaan. Wat ik kon doen, heb ik gedaan. Al die toeters en bellen zijn best mooi, maar daar zit het ’m niet in. Ik ben kind van God, dat is het mooiste.”

Elkaar de ruimte geven

Ine: "Ik heb met eigen ogen gezien hoe sociale uitsluiting leidt tot pijn en eenzaamheid. Terwijl we aan elkaar zijn gegeven om er met elkaar iets moois van te maken. Dat lukt alleen met genade: onverdiende zegen. God blijft trouw, ondanks wat wij doen. Ik denk dat wij genade kunnen praktiseren door er voor de ander te zijn. Het is goed om af en toe een pas terug te zetten en God alle ruimte te geven om voor jou en in jou Zijn werk te doen.”

Eerste vrouwelijke directeur

"Het was niet dat ik dacht: dat ga ik wel even doen. Maar ik vond het een mooie kans, uitdaging, gelegenheid om mijn talenten in te zetten. Ik ben me ervan bewust dat ik niet achteraan stond toen God de talenten uitdeelde. Ik mag er zelf van genieten, maar zet ze ook graag in dienst van het koninkrijk van God. Ik heb samen met mijn team heel mooie dingen mogen bereiken. Het resultaat telt, niet wie het gedaan heeft.”

Luister de podcast hier!

Is de Soundcloud-player niet zichtbaar? Controleer je cookie-instellinge of klik hier om naar de podcast te gaan!

Je kunt deze 'Minella meets...' ook luisteren via Spotify!