Eva Logo
13 februari 2019 in Video

Marcus en Diana trouwen voor de tweede keer met elkaar

Ze zijn al 12,5 jaar man en vrouw, maar Marcus en Diana zeggen opnieuw ja tegen elkaar. In de afgelopen jaren is veel in hun relatie veranderd doordat Diana in een rolstoel belandde. “Ik kijk naar wat ik wél kan en niet naar wat ik niet kan.”

Op 13 Mei 2005 stappen Marcus en Diana voor het eerst in het huwelijksbootje. Marcus heeft vroeger een ongeluk gehad, waarbij hersenletsel is ontstaan. Als gevolg hiervan kan hij aan met zijn rechteroog nauwelijks zien.

Marcus: “Ik steun haar in haar beperkingen en zij mij in mijn beperkingen. Dan ben je samen toch wel één persoon.”

Acht weken na de bruiloft slaat ook het noodlot toe bij Diana: ze valt en belandt hierdoor in een rolstoel. Per dag mag ze 2,5 uur zitten. Voor de rest ligt ze op bed, om de kans op spasme te vermijden. Diana beschrijft haar situatie luchtig als ‘Ik heb wat’. Marcus en zij hebben al zoveel meegemaakt in hun leven, dat ze het allemaal niet te groot willen maken.

Diana: “De Heer is onze herder. Ook al heb je wat of je bent mank, je kunt altijd bij Hem terecht als schaapje."

In deze video wordt Diana opgehaald door de ambulance. Die zal haar naar de trouw- en fotolocatie vervoeren. Samen staan Marcus en Diana er positief in, zoals Diana het verwoordt: “Ik kijk naar wat ik wél kan en niet naar wat ik niet kan.” Nadat er wat tranen zijn weggepinkt, volgt er een klinkend jawoord van zowel Marcus als Diana. Diana: “Marcus wil nog een keer ja tegen mij zeggen, terwijl ik eigenlijk grotendeels op bed lig. Dat is wel heel mooi in deze tijd.”

Trouwen voor de tweede keer: bekijk de video hier!

Dit is een fragment uit het EO programma 'Van Harte' dat van januari tot en met mei 2018 te zien was. Het programma is gestopt, maar de programma-items krijgen een mooi plekje op de Eva website.

Nog niet uitgekeken? Bekijk hier waarom broer en zus voor één dag trouwen!