Eva Logo
Eerst dit
2 februari 2019 in Hoofd & hart

Podcast: Laat jij je leiden door de liefde van God?

“Op U Heer, heb ik vertrouwd.” Het eerste vers van Psalm 26. Theoloog Hanneke Ouwerkerk behandelt deze mooie psalm in een podcast van 'Eerst dit'. “Juist dit lied maakt iets zichtbaar van wat er in een mens kan omgaan.”

Het is eigenlijk heel bijzonder dat we anno 2019 over deze psalm mogen nadenken. Eeuwenlang is dit lied van generatie op generatie doorgegeven, door dichters, geloofsgemeenschappen en bijbelvertalers. Hanneke: "Godzijdank zijn er altijd weer mensen die zich laten leiden door de liefde van God.”

Bouwen aan een toekomst

"Als we Psalm 26 bekijken in de Naardense Bijbelvertaling, valt vers 3 gelijk op," zegt Hanneke. "'Uw vriendschap staat mij voor ogen, in trouw aan U heb ik gewandeld.' 

Mathilde Sabbagh is ook zo iemand voor wie dit geldt. Mathilde is predikant in Syrië. “Jaren van oorlog hebben haar huis verwoest. De gemeenschap rond de kerk is klein en bang geworden. Velen zijn gevlucht. Wie kan je vertrouwen en wie niet? ‘Maar ik wil bouwen aan een toekomst’, zegt dominee Mathilde, ‘en de naam van God verkondigen’.” 

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan leren van Psalm 26? Luister de podcast hieronder.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.