Eva Logo
27 maart 2019 in Hoofd & hart

Renske werd ernstig ziek tijdens haar zoektocht naar Jezus

Renske Jongejan was nog maar net begonnen aan haar ontdekkingstocht naar Jezus, toen ze ernstig ziek werd.

“Naar aanleiding van een door mijn nicht ingezonden brief aan Eva, werd ons gezin een vakantie aangeboden naar Le Pas Opton, een christelijke camping in Frankrijk. Tijdens de tweede week van deze vakantie leerde ik een bijzondere vrouw kennen. Na afloop van een bijeenkomst raakten we in gesprek en vroeg ze of ze voor mij mocht bidden. Tijdens het gebed werd ik helemaal warm vanbinnen. Terugkijkend is mijn zoektocht naar God toen begonnen.

Een paar jaar later heb ik weer contact met haar gezocht. Na verschillende keren afspreken, waarbij het geloof centraal stond, stelde ze vorig jaar voor om samen de Alphacursus te doen. Een week later zaten wij bij de eerste bijeenkomst. Bij elke bijeenkomst kreeg ik nieuwe informatie en inzichten in het geloof.

Ernstig ziek

Rond de zevende bijeenkomst kreeg ik te horen dat ik de ziekte van Hodgkin had. Het gebed dat eerder tijdens de cursus voor mij was uitgesproken, dat ik niet alleen mijn pad hoef te bewandelen, maar dat de Heer altijd met je meegaat, kreeg ineens betekenis voor me. De woorden waren een grote steun tijdens mijn behandelingen. Ook de appjes van de groep met Bijbelteksten en liederen van onder ander Hillsong hebben mij door deze zes heftige maanden gesleept.

(tekst gaat verder onder de banner)

Retraite

Alphacursus

Tijdens een van de avonden van de Alphacursus, werd het reddingsverhaal van Jezus uitgelegd. Hiervoor werd symbolisch een groot, rood cadeau getoond met de vraag wie dit geschenk wilde aannemen. Ik wilde dat cadeau wel letterlijk aanpakken, maar ik durfde het niet. Ten diepste was ik ook wel bang voor de reactie van de mensen. Misschien was dat helemaal niet de bedoeling!

Voor ik het wist stond ik op riep ik: ‘Ja, ik wil!’ 

Tijdens het Alphaweekend kwam het cadeau weer voorbij. Toen dacht ik: als ik het nu niet aanpak, gaat het weer aan mij voorbij. Voor ik het wist stond ik op riep ik: ‘Ja, ik wil!’ Mensen waren eerst een beetje verbouwereerd, maar daarna kwam er een gigantisch applaus. Ik werd helemaal warm vanbinnen, hetzelfde gevoel wat ik ervoer toen er in Frankrijk voor mij werd gebeden. 

Schoon!

Na zes maanden chemo, op 21 december 2017 kreeg ik te horen dat ik volledig schoon ben. Wat een geweldig cadeau! Ik ben zo dankbaar dat ik deze weg niet alleen heb hoeven lopen en dat in mijn donkerste momenten de Heer bij mij was. Ik laat Zijn licht nooit meer uitgaan.”

 

Dit artikel is een verkorte versie van een eerder gepubliceerde tekst uit ons magazine (Eva 6, 2018). Wil je meer mooie verhalen lezen? Vraag dan nu een gratis proefnummer aan via deze link!

Lees ook: Deze vrouwen haalden wat positiefs uit hun ziekte