Eva Logo
Eerst Dit
9 februari 2019 in Geloof

Wat we kunnen leren van de roeping van Jeremia

"Jij, Jeremia, spreek Mijn woord!," zegt God. Er is geen twijfel mogelijk over de taak van Jeremia. Theoloog Hanneke Ouwerkerk gaat in deze podcast van 'Eerst Dit' dieper in op de roeping die Jeremia krijgt. Wat kunnen wij hier in 2019 van leren?

God is er klaar mee. Heel het volk Israël keert Hem de rug toe. Hanneke: “Er is een grens aan het kwaad en de grens wordt nu getrokken.” Er is één man die nog wel zijn vertrouwen op God stelt: Jeremia.

'Laat je geen angst aanjagen'

"Jij dan Jeremia, sta op en spreek”, zegt God. Jeremia moet tegen Israël gaan vertellen dat God afbreekt en dingen op een einde laat lopen. Maar ook dat Hij opbouwt, op Zijn tijd en dingen nieuw maakt. God waarschuwt Jeremia: “Laat je geen angst aanjagen. Laat je niet breken door hun verschijning. De verschijning van mannen met macht, met wapens en een grote mond. Want,” zegt God, “Ik zal je terzijde staan en je redden.”

Hanneke: “Niet iedereen krijgt zo’n specifieke roeping als Jeremia. Maar misschien herken je iets van die roep om niet te breken, maar om vol te houden.”

Ben je benieuwd naar wat Hanneke bedoelt met: ”Misschien wil God niet per se verstaanbaar en duidelijk zijn”? Luister dan de podcast hieronder.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.