Eva Logo
Eerst Dit met Hanneke Ouwerkerk
5 maart 2019 in Geloof

Een wonderlijk gesprek

“En Jezus verwondert zich.” In het Bijbelgedeelte dat Hanneke in deze podcast behandelt, geeft Jezus een kijkje in Zijn hart.

De hoofdpersoon van dit verhaal is een Romeinse centurio. Hanneke: “Een fascinerende man moet het geweest zijn. Een man met macht en een goed mens.” Hij was de Joden goedgezind, maar nog veel opvallender was dat hij zijn slaaf liefhad: “Een kostbaar mens in zijn ogen.”

Beantwoorde liefde

Voor deze zieke slaaf, laat hij Jezus roepen. “Er ontstaat een gesprek op afstand. Geen moment ontmoeten Jezus en de centurio elkaar in fysieke zin. Toch ontstaat er een innig gesprek, dat wel iets wegheeft van een gebed.”

De centurio heeft een groot geloof. En Jezus verwondert zich daarover. “In die verwondering hoor ik iets van ontroering vanwege beantwoorde liefde.”

Heb jij je leven aan Hem toevertrouwd? “Herinner je dan dat Jezus zich verwondert over jouw geloof. Dank Hem omdat Hij tot jou gesproken heeft.”

Ben je vergeten hoe het verhaal over Jezus en de centurio precies gaat? Of ben je benieuwd wat voor lessen er nog meer in zitten? Luister dan de hele podcast hieronder.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.