Eva Logo
Femke van der Laan
27 maart 2019 in Lijf & leven

Femke van der Laan: ‘Rouw doet aan alle kanten zeer’

Drie maanden na de dood van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, begon Femke van der Laan (40) met het schrijven van columns over rouw en verlies. Ze schreef er precies vijftig. ‘Eberhards dood is bij me gaan horen.’

Na een jaar schrijven, stopt Femke van der Laan met haar columns voor Het Parool. De teksten die ze schreef, zijn nu gebundeld in een boek: Stad vol ballonnen. Voor het eerst na de dood van haar man geeft ze een interview.

Op de vraag of het schrijven hielp tegen de pijn antwoordt Femke: “In het begin riep ik de hele tijd: het is gewoon werk. Met een deadline en een vast aantal woorden. Toch klopt dat niet helemaal. Doordat je erover schrijft, moet je afstand nemen en woorden ervoor vinden. Daardoor ga je anders naar je eigen emoties kijken.”