Eva Logo
narcist
8 maart 2019 in Liefde & Relatie

Getrouwd met een narcist: van sprookje naar nachtmerrie

Het is een mooie nazomerdag in 2014 als Hannah* (55) Pieter* ontmoet. Pieter is gelovig, charmant, complimenteus en romantisch. Hij heeft alles waar ze om gebeden heeft en Hannah is er dan ook van overtuigd dat God hem op haar pad heeft gebracht. Maar wat begint als een sprookje, eindigt al snel in een nachtmerrie.

Hannah wil graag haar verhaal vertellen. Niet om de ander zwart te maken, maar om vrouwen en mannen in een soortgelijke situatie te waarschuwen voor het onberekenbare en destructieve gedrag van een narcist. “Kennis van en over narcisme kan je jaren van ellende besparen.” 

Gebed

“Toen ik 45 was, ben ik radicaal tot geloof gekomen,” vertelt Hannah. “Mijn leven vóór mijn bekering was erg turbulent en ik had inmiddels behoefte aan stabiliteit. Mijn eigen bedrijf liep prima en ik had mijn zaakjes goed voor elkaar. Een grote villa, een mooie auto, het ontbrak me aan niets. Financieel gezien had ik geen zorgen en mijn gezondheid was goed. Eigenlijk ging alles me voor de wind. Het enige wat nog ontbrak in mijn leven, was een leuke man met wie ik samen God wilde dienen. Dat was wel een vast onderwerp op mijn gebedslijstje.”

In 2014 lijkt God haar gebed te verhoren. Ze ontmoet Pieter bij een cursus. Een intelligente, charmante en christelijke man met een charismatische uitstraling. Een eerste date wordt al snel gepland.