Eva Logo
21 maart 2019 in Geloof

Het boek van de roepende God

Noach in de ark, Daniël in de leeuwenkuil of de geboorte van Jezus? Welk Bijbelverhaal lees je als eerst voor aan een kind? De Joodse kinderen komen tijdens hun onderwijs als eerst in aanraking met het boek Leviticus. Dat boek zou vermoedelijk niet onze eerste keuze zijn.

“Leviticus is een boek dat in de kerk zelden wordt opengeslagen en thuis misschien nog minder,” zegt Hanneke, “maar het is blijkbaar toch zo kernachtig voor de Joodse vorming, dat kinderen het met de paplepel krijgen ingegoten.”

De roepende God

Wanneer heb jij voor het laatst uit Leviticus gelezen? En wat heb je daarvan onthouden? Het is voor ons vaak een pittig Bijbelboek. “Maar,” zegt Hanneke, “dat vreemde boek lijkt juist het boek te zijn dat de weg opent tot God. Leviticus is het boek van de sprekende God, de roepende God. God roept opdat je tot Hem zal naderen.”

“Wat een bron van kracht en moed geef je mee als dit het eerste is wat je je zoon, pleegkind of kleindochter vertelt. Van de God die leeft en tot wie je komen kunt in een ontmoeting van heilige liefde.”

Dit Bijbelboek gaat ook over verlangen en gemis. In deze podcast vertelt Hanneke daar meer over.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB.