Eva Logo
EO-Jongerendag
17 maart 2019 in Uit & thuis

‘Ik krijg zoveel energie van de EO-Jongerendag’

Rita is al ruim 15 jaar vrijwilliger bij de EO. Ze helpt niet alleen bij de EO Jongerendag, Nederland Zingt en The Passion, maar ook bij Eva’s LadiesNight van afgelopen jaren. Nu de EO-Jongerendag er weer aan zit te komen, leeft ze helemaal naar het evenement toe. “Ik krijg kippenvel bij het zien van al die jongeren die de boodschap echt meekrijgen.”

“Als het zou kunnen, zou ik bij nóg meer evenementen willen meehelpen. Door het vrijwilligerswerk bij de EO ben ik bezig met het bekend maken van Gods Koninkrijk. Als wij als vrijwilligers er niet zijn, kan zo’n evenement niet doorgaan. Het maakt niet uit wat je doet, we zijn allemaal belangrijk.

Mijn broertje en mijn moeder zijn ook al een hele tijd vrijwilliger. We werken tijdens de evenementen samen. Het is dus ook echt een familieding geworden. Na zo’n dag ben je helemaal gesloopt, maar toch ga je met vleugeltjes naar huis. De gesprekken, wat je ziet, wat je meemaakt, het maakt heel veel indruk, elke keer.

‘Je gaat met vleugeltjes naar huis’

Het geloof en vertrouwen in God en zo massaal Hem prijzen tijdens zo’n EO Jongerendag, daar krijg ik gewoon kippenvel van. Ook al zie je het in het dagelijks leven misschien niet zo snel, ze zijn er wel, die jongeren die in God geloven.

Vorig jaar stond ik bij de EO-Jongerendag te genieten van wat er buiten allemaal gebeurde. Er kwam een man naast me zitten die mij vroeg wat me dreef om dit vrijwilligerswerk te doen. Hij had ons vlak daarvoor met elkaar zien bidden en wilde daar het fijne van weten, ook al geloofde hij niet. Hij voelde gewoon dat het bijzonder was, God werkt dus ook in niet-gelovige mensen. Ik hoop dat de jongeren tijdens zo’n dag dat ook ervaren.

Rita

Aftellen

Ik vind het wel spannend dat de Jongerendag dit jaar plaatsvindt op een nieuwe plek. Ze verhuizen van het Gelredome in Arnhem naar Ahoy Rotterdam. In mijn persoonlijke leven heb ik het afgelopen jaar mogen getuigen van Gods liefde. Ik kan erop vertrouwen dat Hij ervoor zorgt dat alles op z’n pootjes terecht komt. Hij heeft mijn pad allang uitgelopen en nu loopt Hij met me mee. De nieuwe locatie is spannend, maar ik ga er vol vertrouwen in. Ik hoef het niet alleen te doen.

'Neem je oordoppen mee'

Wat ik elk jaar het meest bijzonder vind, is het aftellen tot nul met iedereen. Het hele stadion schreeuwt die laatste tien seconden mee tot de officiële opening van de dag. Het is heel bijzonder dat iedereen zo naar deze dag toeleeft. Niet alleen de vrijwilligers, maar de jongeren ook.

De muziek op de EO-Jongerendag staat vrij hard. Het is natuurlijk een soort festival met allerlei optredens van verschillende, soms buitenlandse, artiesten. Ook is mijn Engels niet zo goed dat ik alles begrijp. Maar als ik zie hoe de jongeren de boodschap van de muziek wel begrijpen, krijg ik gewoon kippenvel. Je moet het gewoon één keer ervaren; dan kun je pas zeggen of het je ding is of niet. Een tip: neem wel oordoppen mee. Dan komt het helemaal goed, haha!”

Samen met je zoon of dochter naar de EO-Jongerendag? Dat kan natuurlijk! Voor meer informatie en kaarten, ga naar de website van BEAM.