Eva Logo
Noraly Beyer
27 maart 2019 in Geloof

‘Ik was helemaal klaar met God’

Op 31 maart gaat Tijs van den Brink in gesprek met Noraly Beyer. In het programma ‘Adieu God?’ gaan zij het hebben over Noraly’s achtergrond en opvoeding in Curaçao met haar Surinaamse ouders. En hoe was het om na een tijd te verhuizen naar het land waar haar ouders zijn geboren?

In ‘Adieu God?’ gaat Tijs van den Brink met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten in dit programma zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zeiden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God? Ditmaal spreekt Tijs met Noraly Beyer. 

Op haar twaalfde verhuisde Noraly Beyer van een zonnig, Caribisch eiland naar een streng, katholiek internaat in Nederland. Zonder haar vader of moeder. Het heeft haar gevormd, zegt de voormalig Journaallezer.

'Er is iets'

“Ik heb geleerd om me aan te passen en om goed met mezelf om te gaan. Om steviger in het leven te staan. Om het leven aan te kunnen. En omdat ik me steeds moest verweren, heb ik een soort harnas om me heen gekregen. Om mezelf te beschermen.”

Toen ze na vijf jaar haar diploma op zak had, was ze ‘helemaal klaar’ met God en het katholicisme. Maar de afgelopen jaren is ze weer religieuzer geworden. “Het besef dat er iets is, waardoor ik hier op aarde ben. Dat geloof dwingt me om mijn leven zo goed mogelijk te leven.”

Zondag 31 maart is de aflevering van Adieu God? met Noraly Beyer te zien. Kijk hier voor meer informatie of wanneer je de aflevering later wilt terugkijken.